XS
SM
MD
LG

Zeljković obećao pomoć Fudbalskog saveza u modernizaciji vlaseničkog Gradskog stadiona

Vlasenički Gradski stadion uskoro će biti jedan on najbolje uređenih sportskih objekata ne samo u regiji, nego i cijeloj Republici Srspkoj.

Postavljanje reflektora, uređenje terena sa vještačkom travom i sanacija svlačionica, samo su neke od aktivnosti koje će Fudbalski savez Republike Srpske u narednom periodu preduzeti kako bi jedan od najtrofejnijih klubova na Istoku Srpske imao još bolje uslove za rad i promociju sporta, a koje su dogovorene na sastanku predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH Vice Zeljkovića sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem, predsjednikom FK Vlasenica, i članovima Uprave kluba.

„FK Vlasenica je pozitivan primjer kako klub treba da se organizuje. Sve ono što sam vidio u Vlasenici uliva nadu i entuzijazam da se planskim radom i onim što se želi, može mnogo postići. Iako je po preuzimanju kluba, predsjednik naišao na brojne probleme, prvenstveno, finansijske, već su vidljive brojne promjene, ali i mnogo posla predstoji. U narednom periodu ćemo definisati redoslijed koraka i naravno kako ćemo. Naravno, Fudbalski savez nije u mogućnosti sve sam da isfinansira, ali sigurno da ćemo pronaći način da pomognemo Vlasenici i klubu, jer pokazuju posebnu volju i želju da rade na popularizaciji fudbala, i imaju djela koja su vidljiva, što nije slučaj u svim opštinama“, kazao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH.

Miroslav Kraljević, predsjednik vlaseničkog drugoligaša, ističe da je za klub, ali i za grad, posjeta Zeljkovića veoma važna.

„Ovo je prvi put u istoriji kluba da je predsjednik Fudbalskog saveza došao u posjetu i da smo razgovarali o problemima koje imamo mi, u malim lokalnim zajednicama, i kako da ih riješimo i uhvatimo korak gradovima koji imaju mnogo veće budžete, a sve sa ciljem da ovu mladost i ove mlade ljude koji žele da se bave fudbalom zadržimo na ovom prostoru i da kroz sve to afirmišemo naš grad. Želimo da sve promijenimo nabolje jer Vlasenica je grad sporta, grad mladosti. Pričali smo i o mogućnosti da, nakon otvaranja Ski-centra „Igrišta“, zajedničkim snagama opštine i Fudbalskog saveza, ovdje formiramo kamp za pripreme fudbalera“, zaključio je Kraljević.  

Radovi koji su u planu biće samo nadogradnja aktivnosti koje su u posljednjih nekoliko mjeseci provode kako bi se poboljšali uslovi za funkcionisanje kluba.

„Trenutno radimo na rekonstrukciji službenih prostorija. Dosad smo izmijenili krovni pokrivač, a trenutno se radi na postavljanju rigipsa, pločica, odnosno na unutrašnjem uređenju. Sve je to neophodno jer je naš  klub najbrojnija sportska organizacija u našoj opštini. Klub ima oko dvije stotine članova, koji su raspoređeni u nekoliko kategorija- od najmlađe škole fudbala, preko takmičarskih selekcija pionira, kadeta i seniora, kao i selekciju veterana“, zaključio je Božidar Kurtuma, predsjednik Skupštine FK Vlasenica.

Zeljković je, nakon sastanka sa Kraljevićem i članovima Uprave, prisustvovao i treningu vlaseničkih fudbalera, a najmlađoj selekciji poklonio i deset lopti marke „selekt“.

„Zahvalio bih se gospodinu Zeljkoviću na posjeti i i prigodnim poklonima. Mi smo sezonu počeli na jedan fantastičan način, kako mi seniori, tako i druge takmičarske kategorije, pioniri i kadeti. Pomenuo bih i kvalitetan rad sa najmlađim, netakmičarskim kategorijama, cicibanima, koji nam ovog ljeta,sa  sa različitih turnira dolaze raznim nagradama i trofejima, što mislim da je i najvažnije, da su te mlađe kategorije na tako jednom zavidnom nivou. Suština klubova kao što je naš je da uspijemo da animiramo djecu da treniraju, u ovom digitalnom dobu kada ih je teško nagovoriti da izađu napolje, a kamoli da se bave sportom, a svi znamo šta znači odrastati i razvijati se u sportu i uz sport“, jasan je Mladen Majstorović, kapiten seniorske ekipe FK Vlasenica.

Prvi tim Vlasenice od početka sezone 2023/2024. bilježi samo pobjede i trenutno je na čelu tabele drugoligaškog Istoka, dok pioniri i kadeti pružaju odlične partije u Omladinskoj ligi BiH.