XS
SM
MD
LG

Sjajni Radnik savladalo Radnički

Radnik pobjedio Radnički

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine u drugoj prijateljskoj utakmici pred početak nove sezone u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine potpuno zasluženo su savladale u Dvorovima na stadonu "Proletera" ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 4:0 i tako nakon poraza od zemunske Sloge upisali prvi trijumf u toku priprema.

Izabranice Dragana Jevtića tako su se revanširale Radničkom indetinčnim rezultatom za poraz koji su doživjele na zimu, kada su ova dva tima takođe odigrali prijateljski duel u Kragujevcu. Radnik je odigrao nevjerovatnu utakmicu, dok je Radnički odigrao možda i "najlošiju" utakmicu u posljednjih godinu dana.

U prvom poluvremenu koje je odigrano u jednom dijelu meča po pljusku i kiši, nije bilo golova. Imale su i jedna i druga pojedine prilike, ali nisu ih na najbolji mogući način uspjeli realizovati. Radnički je probao u 10. minutu preko Marije Vuković, ali joj je lopta nakon brzo fora pobjegla. Radnik je uspio da uzvrati u 24. minutu preko Valentine Šakotić, no samo je šutirala direktno u golmana Radničkog.

Radnik Bijeljina

Drugo poluvrijeme bolje otvara Radnik koji prijeti preko Dejane Marković i Valentine Šakotić, ali bez realizacije. Takođe i jedan i drugi trener su u nastavku dali šansu svim igračicama i promjenili su sastav, ali isto tako i pojedine pozicije. Radnik dolazi do prednosti u 56. minutu kada je nakon jedne duge lopte koja je išla prema golu lopta nesretno pogodila Rakočević i na kraju završila u golu, pa je bilo 1:0.

Radnik je totalno imao dominaciju u drugom poluvremenu sa svojim mlađim snagama, koje su odigrale sjajno i do kraja su postigle još tri gola, dva preko Dejane Marković i jedan je dodala Rajna Tešić, a Radnički je sigurno doživio poraz koji je bolje da se sada desio, nego nekada u prvenstvu kada bude borba za bodove.

I jedan i drugi tim odigrali su fer i korektnu utakmicu i nastavljaju svoje dalje obaveze. Radnik igra u četvrtak protiv Vojvodine kod kuće, dok Radnički dočekuje Breznicu u još jednoj prijateljskoj utakmici.

Takođe, treba pohvaliti i mladu sudijsku trojku, koja je obavila svoj posao veoma dobro i ispoštovala sva pravila fudbalske igre.

Radnički Kragujevac


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6