XS
SM
MD
LG

Opština Pale plaketom odlikovala FSRS

Boško Jugović i Goran Đukić FOTO: FSRS

Na svečanoj akademiji Opštine Pale održane večeras povodom dana i krsne slave Uspenja Presvete Bogorodice – Velike Gospojine je Fudbalskom savezu Republike Srpske dodjeljena plaketa za doprinos u oblasti sporta i popularizaciji fudbala kod djece i omladine.

 


Boško Jugović, načelnik opštine Pale uručio je plaketu Goranu Đukiću, stručnom saradniku za sportska pitanja u Savezu, koji je zamijenio opravdano odsutnog predsjednika FSRS Vicu Zeljkovića.
-Svečana akademija je prilika da se okupimo i ujedinimo u onom najbitnijem, a to je napredak opštine Pale u svim segmentima – kulturi, sportu, obrazovanju i svim drugim aspektima. Fudbalski savez Republike Srpske je naš istinski partner s kojim imamo izuzetno naprednu i uspješnu saradnju i pokrenuli smo zajednički projekat izgradnje pomoćnog terena za potrebe Fudbalskog kluba Romanija što će mnogo da znači našoj djeci i omladini – istakao je Boško Jugović.
Goran Đukić se u ime predsjednika Vice Zeljkovića i Fudbalskog saveza Republike Srpske zahvalio načelniku Jugoviću i čestitao im, kao i građanima Pala, dan i krsnu slavu.
-FK Romanija je član Prve lige Republike Srpske i jedan od nosilaca sporta u ovoj lokalnoj zajednici, fudbalska lokomotiva i savez će i ubuduće, u skladu sa svojim mogućnostima, podržavati opštine i gradove u kojima prepozna entuzijazam i riješenost da se gradi infrastruktura i unapređuje fudbal, odnosno cjelokupni sport – rekao je Goran Đukić.
Prije svečane akademije domaćini i gosti su prisustvovali prvenstvenoj utakmici Romanija – Rudar Prijedor.