XS
SM
MD
LG

Matej Mučibabić juniorski prvak Evrope

Veliki rezultat Mučibabića

Gacko je jučer dobilo evropskog šampiona. Matej Mučibabić je u Istanbulu postao evropski juniorski šampion u kik- boksu, disciplina K1 do 75 kilograma i to pod zastavom Srbije. Za člana Kik – boks kluba “Tigar” ovo je do sada najveći uspjeh, piše gacko-rs.info.

Kako kaže Mučibabić pripreme je počeo u Gacku sa trenerima Veselinom Đuričićem i Gligorom Košutićem, a kasnije i sa reprezentacijom.

“Još sam pod utiskom, ovo je veliki dan za mene, moje trenere. Zahvalio bih se stručnom štabu reprezentacije i predsjedniku kik – boks saveza Srbije na odličnim uslovima. Konkurencija je bila jaka, Evropsko prvenstvo je ipak nešto posebno gdje dolaze najbolji borci iz svojih država”, rekao je Mučibabić.

Dodaje da je bio nosilac grupe, jer je imao najbolje rezultate u godini, pa je imao i povoljan raspored.

“Bio sam slobodan u četvrtfinalu, čekao sam pobjednika između Belgijanca i Rumuna, u polufinalu sam pobijedio prvaka Rumunije prekidom u prvoj rundi, u finalu sam pobijedio borca iz BiH na poene”, istakao je Mučibabić i dodao da ove godine nema nijedan poraz.

“Osvojio sam dva prvenstva Srbije, dva Evropska kupa, Svjetski kup i sada Evropsko prvenstvo”, rekao je jedan od najperspektivnijih sportista Srpske.

Oduševljenje ne krije ni njegov trener Veselin Đuričić koji dodaje da su ovo trenuci za koje se živi.

“Ovaj uspjeh sam čekao kao trener 20 godina, uvijek se zlato izvlačilo za dlaku. Ovo je ogroman uspjeh za Mateja Mučibabića, naš klub i grad, a sve to sa minimalnim sredstvima”, rekao je Đuričić.

Na današnji dan, prije pet godina u kik – boks klub “Tigar” stigla je titula profesionalnog prvaka Evrope, a danas i amaterskog prvaka Evrope.