XS
SM
MD
LG

Derventa u odličnom meču savladala Željeznicu

KMF Derventa

Futsaleri Dervente su u 6. kolu Prve lige Republike Srpske u gostima savladali Željeznicu 2:1 u jednom odličnom meču.

Pokazala je ova utakmica da se i u Prvoj ligi igra kvalitetan futsal, ali i nažalost da se mnogo može i mora raditi na suđenju, jer Dušan Berak i Jovo Karić nisu odgovorili zadatku i bili su ubjedljivo najslabiji akteri današnje utakmice.

Sjevalo je na sve strane u ovoj utakmici. Željeznica je ušla oslabljena u meč, a dodatni problem sredinom prvog poluvremena napravljen im je povredom Slobodana Eleza, koji je nehotice dobio udarac u lice, pa je završio na šivenju u domu zdravlja. Vrijedi napomenuti zaista fer i korektno ponašanje igrača obje ekipe, sportsko i bez ikakve mrlje.

I jedna i druga ekipa su imali odlične šanse, ali su ih i promašivali, pogađali okvir gola, a na golu obje ekipe odlični su bili Nemanja Jokić i Ognjen Blagojević, koji su fenomenalno čuvali svoje golove. 

Željeznica do vođstva dolazi u devetoj minuti. Vučina Šćepanović je znao kako da sačuva loptu, uputio je oštro u sredinu, a Almin Godinjak se uspjeva uvaliti na prvu stativu i pogoditi. Trenutak za gol je svaki, ali posebno je lijep onaj koji dolazi u završnici poluvremena. Na tridesetak sekundi do kraja jednu neopreznost u odbrani Željeznice koristi Zlatko Duspara i fantastičnim golom pogađa za 1:1.

Potpuni preokret donosi Marko Radoja golom u 25. minuti, a nakon toga Derventa ostaje bez dvojice igrača. Predrag Travar prvo dobija žuti zbog simuliranja, kako je procijenio Dušan Berak, a onda vidno iznerviran na klupi je protestovao kod sudija što isto nije dosuđeno i Vučini Šćepanoviću na drugoj strani, a kako su konstatovale sudije pala je i koja teška riječ, pa je on dobio direktan crveni karton. Samo tri minute kasnije Zlatko Duspara, koji je prvo dobio karton zbog prigovora, prema procijeni Jove Karića simulira prekršaj i dobija i on drugi žuti karton. U nevjerici su ostali gosti, na trenutak tražili da napuste teren, ali je zdrav razum preovladao. Uspjeli su da sačuvaju prvo gol u power-play situaciji, a nakon toga i dobiju utakmicu 2:1.

KMF ŽELJEZNICA - KMF DERVENTA 1:2 (1:1)
SRC "Slavija"
Gledalaca: 70
Sudije: Dušan Berak (Trebinje) i Jovo Karić (Istočno Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Godinjak 9, 1:1 Duspara 20, 1:2 Radoja 25
Žuti kartoni: Selimović, Minić (Željeznica), Travar (Derventa)
Crveni kartoni: Predrag Travar (Derventa) 29 na klupi, Zlatko Duspara (Derventa) 32

ŽELJEZNICA: Jokić, Minić, Perović, Jusić, Elez, Dragović, Radojević, Čelan, Đorda, Šćepanović, Selimović, Godinjak

DERVENTA: Blagojević, Duspara, Pivaš, Travar, Radoja, Đuričić, Lejić, Marić, Kulaga, Kujundžić, Simić


Gradiška 2 : 4 Doboj
Kotor Varoš 2 : 6 Young Boys
Nevesinje 5 : 2 Derventa
Željeznica 9 : 0 Policajac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Doboj 14 10 1 3 31
2 Željeznica 14 9 1 4 28
3 Nevesinje 14 9 0 5 27
4 Young Boys 14 8 2 4 26
5 Derventa 14 8 1 5 25
6 Gradiška 14 4 1 9 13
7 Kotor Varoš 14 3 0 11 9
8 Policajac 14 1 2 11 5