XS
SM
MD
LG

Božidar Vučurević najbolji sportista Republike Srpske

Foto/ Glas Srpske

Džudista Leotara Božidar Vučurević ponio je titulu najboljeg sportiste Republike Srpske u 69. Izboru "Glasa Srpske". Za hercegovačkog takmičara treća nominacija bila je srećna.

Na drugom mjestu je Nikola Drljić (odbojka).a trećem mjestu je Marina Kurteš (karate). Nagradu joj je uručio najbolji sportista 2022. Pavle Dujaković. Četvrti je Kosta Kondić (košarka). Na petoj poziciji je Matej Rašić (streljaštvo). Andrej Nedić (tenis) zauzeo je šesto mjesto.  Uroš Gutić (atletika) je na sedmom mjestu. Na osmom mjestu je Nikola Drobnjak (kik-boks). Deveti je Vladimir Stanković (rukomet). Na 10. mjestu je Nikola Ćetković (fudbal)

Za najboljeg sportistu iz Republike Srpske koji nastupa pod zastavom Srbije proglašen je Nemanja Majdov. Nagradu je preuzeo Lazar Ždrale. Plakete za sportski poduhvat godine primili su košarkaški reprezentativac Srbije i junak sa Svjetskog prvenstva u Manili Boriša Simanić, kao i džudo sudija Mladen Vuković, koji je na Balkanskom prvenstvu spasio život takmičarki iz Albanije.

Plaketa posthumno dodijeljena je Ružici Kokezi, proslavljenoj reprezentativki Jugoslavije i treneru, koja je osnovala Džudo klub Atos u Mrkonjić Gradu.

"Zlatno pero - Limun Papić"  pripalo je Slobodanu Babiću.

GLAS SRPSKE