XS
SM
MD
LG

Srbija ispustila Island

 

Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno protiv Islanda 27:27 u prvom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

Rukometaši Srbije ostali bez pobede u poslednjim sekundama protiv IslandaRukometaši Srbije ostali bez pobede u poslednjim sekundama protiv Islanda

 

 
 

Rukometaši Srbije su propustili veliku priliku da dođu do pobede protiv favorizovanog Islanda. Presudio je poslednji napad "orlova" u kome su Petar Đorđić i Predrag Vejin loše kombinovali.

Intenzivna utakmica na kraju je završena remijem. Ekipa Srbije imala je dva gola prednosti u poslednjem minutu igre 27:25. Selektor Toni Đerona je zatražio tajm-aut kako bi uputio instrukcije igračima, ali je loša organizacija napada u poslednjim sekundama duela donela podelu bodova.

Čitav tok meča obeležen je odličnom defanzivom na obe strane. Island je pokušavao u igri bekova da napravi duboka ukrštanja, ali su reprezentativci Srbije bili sjajni u odbrani.

Međutim, Island je potom promenio taktiku i primenio individualnu igru koja je zaustavljena pravovremenim reakcijama.

Ekipa Srbije je najčešće kombinovala u prvom delu igre sa igračima na poziciji pivota, da bi kasnije Dragan Pešmalbek i Mijajlo Marsenić izlazili na devet metara kako bi oslobodili prostor krilnim igračima.

Na golu Srbije bio je maestralan Dejan Milosavljev koji je upisao devet odbrana od 35 udaraca.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dragan Pešmalbek sa pet golova, Petar Đorđić postigao je četiri, a Bogdan Radivojević i Lazar Kukić po tri.

Za Island Bjarki Mar Elison postigao je sedam, a Bjorn Gudjonson pet golova.

Pohvalno je pomenuti podatak da najkorisniji igrač Bundeslige Gisli Torgejr Kristjanson nije postigao nijedan pogodak.

Srbija naredni meč igra u nedelju, 14. januara protiv Mađarske od 20.30, a dva dana kasnije sledi duel protiv Crne Gore od 18.00.

Plasman u drugu fazu izboriće dve najbolje plasirane selekcije.