XS
SM
MD
LG

Željeznica u usponu forme: Derbi u Doboju uvertira za plej-of

Foto/ KMF Željeznica

Futsaleri Željeznice povezali su protiv Kotor Varoši četvrtu pobjedu u nizu i potvrdili da se nalaze u usponu forme pred ključni dio sezone, plej-of.

Ipak, do samog doigravanja predstoji im borba za što bolju poziciju na tabeli, a ovog vikenda ih čeka derbi protiv Doboja u gostima, lidera prvoligaškog karavana. 

- Liga iz kolo u kolo priređuje neki novi derbi, što pokazuje koliko je kvalitetna i izjednačena. Ovaj sistem takmičenja je unio dozu neizvjesnosti i šansu za najbolje ekipe do posljednje utakmice, što pokazuje da je pdluka da se igra na ovaj način zaista imala pozitivan učinak. Definitivno, Jako poštujemo  i cijenimo ekipu Doboja, koja je na našem terenu pokazala veliki kvalitet i karakter, te odnijela sva tri boda. Od početka znamo da je to organizovana ekipa koja zaista igra pravi futsal. Naš cilj je odigrati što bolje i pokazati se kao dostojan protivnik u teškoj utakmici. Ipak, naša pažnja je prije svega usmjerena na takmičenje u plej ofu, za šta se pripremamo i treniramo punom parom, rekao nam je kapiten Željeznice, Slobodan Elez. 

Ekipa iz Trnova je tokom zime kompletirala igrački kadar. Na njihovu žalost, teže se povrijedio Mirza Selimović, tako da ga nema u drugom dijelu sezone, i to će sigurno biti hendikep za Trnovljake.

- Imali smo problema prilikom formiranja igračkog kadra na početku sezone, što smo nadoknadili u drugoj polusezoni, pa sada možemo više da očekujemo. Ekipa je postala spoj iskusnih i mlađih igrača, koji su onijeli dosta ritma i tempa u našu igru. Nažalost, ne možemo u nastavku takmičenja računati na našeg ponajboljeg igrača u prethodnim sezonama, Mirzu Selimovića, koji je zaradio težu povredu koljena, i to sigurno predstavlja hendikep za našu ekipu. 

Željeznica ima ambiciju da igra Premijer ligu naredne sezone, a to će morati pokušati ostvariti preko plej-ofa.

- Nastavak takmičenaj donosi potpuni rasplet, a mi težimo da zauzmemo što bolju poziciju radi benefita kojeg donose pozicije u vrhu. Pohvalio bih stvarno i suđenje u ovoj sezoni, što pokazuju i rezultati utakmica, jer se dešavaju i neka neočekivana iznenađenja, a kvalitet futsala dolazi u prvi plan.

Derbi Doboja i Željeznice igra se u subotu od 19 sati u dvorani OŠ "Radoje Domanović" u Osječanima.


Gradiška 2 : 4 Doboj
Kotor Varoš 2 : 6 Young Boys
Nevesinje 5 : 2 Derventa
Željeznica 9 : 0 Policajac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Doboj 14 10 1 3 31
2 Željeznica 14 9 1 4 28
3 Nevesinje 14 9 0 5 27
4 Young Boys 14 8 2 4 26
5 Derventa 14 8 1 5 25
6 Gradiška 14 4 1 9 13
7 Kotor Varoš 14 3 0 11 9
8 Policajac 14 1 2 11 5