XS
SM
MD
LG

Barsa sigurna

U revanš susretu osmine finala Lige šampiona Barselona je na svom terenu savladala Napoli 3:1 i plasirala se među osam najboljih.

Možda Barsa ne igra sezonu iz snova. Vrlo vjerovatno neće osvojiti nijedan trofej. Ćavi odlazi na kraju sezone, djeluje na prvu loptu kao gubitnik. Ali činjenica je da je sa njim ekipa prošle sezone osvojila prvu titulu od 2019. i sada prvi put došla među osam najboljih u Ligi šampiona od 2020.

U „Maradona derbiju“ Barselona je ipak zasluženo slavila, mada je i Napoli imao svojih šansi. Prije svega domaćin je napravio veliki kapital u ranoj fazi susreta. Ispašće da je odlučio blic-krig od 15. do 17. minuta.

U tom razmaku Barsa je postigla dva gola za 2:0. Strijelci su bili Fermin Lopes u 15. minutu i Žoao Kanselo, praktično već u sljedećem napadu. Napoliju je trebalo gotovo 15 minuta da digne glavu poslije ta dva gola.

I uspio je. U 30. minutu odlična akcija Politana i Rahmanija, a ovaj drugi bio je strijelac za 2:1. Nešto kasnije imao je Di Lorenco priliku za potpuno poravnanje, ali je njegov udarac glavom sjajno odbio Ter Štegen.

U drugom poluvremenu oboren je tempo. Napoli je pokušavao da dođe do drugog gola, a Barsa je prijetila preko kontri. Imao je domaćin šansu preko Jamala i Rafinje da zatvori utakmicu. Ali u 79. minutu najbolju priliku za izjednačenje imao je Lindstrom. I to kakvu. Međutim, nije ju je iskoristio i onda je uslijedila kazna.

Samo četiri minuta kasnije sjajna akcija Barse, koja je podsjetila na dane kada je Ćavi rukovodio timom na terenu. Dupli pas Serđija Roberta i Gundoana Španac je potom poslužio na tacni Roberta Levandovskog, a Poljak prvu šansu pretvara u gol za 3:1.