XS
SM
MD
LG

Bajern izbacio Arsenal

Solidnu partiju iz prve utakmice, Bavarci su potvrdili i u revanšu za zaslužen prolazak u nastavak takmičenja

Bajern  i Arsenal odigrali su večeras revanš susret četvrtfinala Lige prvaka, a meč je okončan rezultatom 1:0 za domaći tim.

Pošto je prvi susret u Londonu završen sa 2:2, prolaz dalje je izborio Bajern sa ukupnih 3:2.

Prije desetak godina, dueli ova dva tima u Ligi prvaka obično su donosili apsolutne blamaže londonskog i velike pobjede Bajerna, a od momenta kad ih je žrijeb ponovo spojio, znalo se da ovaj put neće biti tako.

Bavarski tim je odigrao jako dobar meč u Londonu, imao je solidan rezultat pred revanš, ali s obzirom na to da gol u gostima više ne vrijedi dodatno, bilo je jasno da njegova prednost pred večerašnji duel i nije tolika i da će Bavarci morati itekako pokazati kvalitet kakav ove sezone u kontinuitetu nisu pokazivali.

Večeras im je to ipak pošlo za rukom, bili su bolji tim od Arsenala, iako su bili izuzetno oprezni u prvom poluvremenu za koje se može reći da ga je Arsenal bolje odigrao, mada ni Arsenal nije napravio ništa spektakularno. Zato je u drugom poluvremenu na teren istrčao neki drugi Bajern, puno bolji i puno više motivisan, te je preuzeo kontrolu igre u svoje ruke i zasluženo poveo u 63. minuti pogotkom Džošue Kimika.

Arsenal je tražio poravnanje sve do kraja meča, ali do njega nije uspio doći i nije uspio stvoriti ni ozbiljniju šansu, pa je sa ukupnih 3:2 Bajern prošao dalje i sada čeka okončanje produžetaka na utakmici Mančester siti - Real Madrid, kako bi dobio protivnika u polufinalu takmičenja.