XS
SM
MD
LG

Marko Bajić najbolji sportski radnik Bijeljine: Ovo priznanje pripada svima u klubu

U bijeljinskom Centru za kulturu sinoć je održana tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste Grada Bijeljina" za 2023 godinu.

Godina koja je iza nas je puna uspjeha za KMF Radnik MD Shop, a to je potvrdio i žiri ovogodišnje manifestacije. Stefan Rakić je zasluženo ušao medju deset najboljih sportista Bijeljine. Da je Radnikova sportska priča zaista nešto vrhunsko, žiri je to znao prepoznati, te su nagradu za najboljeg sportskog radnika 2023 godine dodijelili ovom sportskom kolektivu.

Potpredsjednik kluba Marko Bajić je osvojio tu laskavu nagradu. Iako je ovo individualna nagrada, sam Marko kaže da je on samo jedan kotačić u mašini koja se zove KMF "Radnik MD Shop", te da ova nagrada pripada svima, od igrača, trenera, članova uprave kluba, pa sve do navijača, koji svojom podrškom stalno daju vjetar u leđa da nastave u ovom pravcu. Takođe ističe veliku zahvalnost sponzorima kluba koji su prepoznali zdravu sportsku priču, bez kojih ne bi mogao klub da funkcioniše.

- Par nas zaljubljenika u ovaj sport smo započeli priču vezanu za KMF Radnik MD SHOP, na samom početku kroz šalu spominjali smo Ligu šampiona ali to je u tom trenutku bilo mnogo daleko. Mi smo vjerovali u naše planove, snove i maštanja i naš klub je zaigrao u Ligi šampiona. Istorijski za našu Bijeljinu za našu Republiku Srpsku. Ostalo sve je istorija, kaže nam Marko Bajić, te dodaje:

- Stvar bez koje se ne može funkcionisati i napredovati je novac. Do sada smo te prepreke prelazili da kažem žargonski krpili rupe zahvaljujući gradskoj upravi grada Bijeljine, predsjedniku Republike Srpske, generalnom sponzoru MD SHOPU i jos svim sponzorima koji su uz nas u ovom periodu. Napominjem da svi članovi uprave rade volinterski da niko nema dinara, sve je iz ljubavi i neke želje za zajedničkim uspjehom. Uprava je sastavljena od mladih,vrijednih ljudi iz Bijeljine. Svako ima svoj zadatak i doprinos uspjehu kluba. Želim da pomenem i da se zahvalim grupi momaka koji su uz nas svaku domaću utakmicu koji brinu za bezbjednost svih u sali, to su profesionalci u svom poslu.

Kako kaže, klub trenutno ima dugovanja i situacija je nezahvalna, ali se nada dobroj volji gradske uprave.

- Trenutno smo u situaciji gdje imamo dugovanja, jako nezahvalna situacija. Liga je skupa, zahtjevna. Igramo na tri fronta plus juniori koji su takođe prvi na tabeli. Ovom prilikom molim gradsku upravu koja je uvijek znala da prepozna naš uspjeh, a nadam se da i sada hoće da nam pomognu novčano u ovom trenutku, da nam uplate nagradu za prošlu šampionsku godinu i da krenemo zajedno u pohod ka novoj tituli. Napominjem da nap glavni konkurent Mostar SG ima godišnje od grada Mostara 427 hiljada maraka, da im trenutna ekipa u kojoj nastupaju reprezentativci BIH, Srbije te internacionalci iz Brazila, Venecuele vrijeme oko 600 hiljada maraka.

Radnik sprema i spektakl za završnicu Kupa Republike Srpske, čiji će biti domaćini.

- Na kraju dodao bih da smo trenutno prvi na tabeli Premijer futsal lige, u završnici kupa BiH i završnici Kupa Republike Srpske. Najavljujemo završnicu Kupa Republike Srpske u našem gradu 12/13 aprila, gdje obećavamo da cemo biti dobri domaćini svim učesnicima i svim gostima na tribinama.


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6