XS
SM
MD
LG

Aleksa Vuković najbolji sportista Opštine Pale

Član Smučarskog kluba “Romanija” sa Pala Aleksa Vuković proglašen je za najboljeg sportistu opštine Pale za prošlu godinu, dok je najbolji sportski kolektiv Košarkaški klub “Jahorina”.

Drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripalo je članu Smučarskog kluba “Jahorina” Marku Šljiviću, dok je treći član Džudo kluba “Romanija” Pale Dimitrije Savić.

Najuspješniji trener za prošlu godinu je Željko Vučković iz Džiju-džica kluba “Jahorina”, dok je titula najuspješnijeg sportskog radnika pripala članu Smučarskog kluba “Romanija” Tomislavu Lopatiću.

U kategoriji sportista sa invaliditetom za najboljeg izabran je Jovica Goreta, a za najuspješnijeg sportistu opštine iz Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” sa Pala izabran je Njegoš Mihajlović.

Nagrada publike pripala je Dušanu Kusmuku iz kluba Džiju-džica “Jahorina”.

Na svečanosti u Kulturnom centru Pale proglašeno je i 22 perspektivnih sportista.

Opština Pale ove godine specijalnu nagradu za izuzetan doprinos promociji opštine uručila je Strahinji Eriću iz Smučarskog kluba “Sarajevo-Istočno Sarajevo” sa Pala.

Dvije posebne nagrade za sugrađane koji se na visokom nivou bave sportom dodijeljene su najboljoj fudbalerki BiH i članu Ženskog fudbalskog kluba “Inter” iz Milana Mariji Ani Milinković i Plesnom studiju “Fuego” čiji članovi su prošle godine pobijedili na takmičenju “Ritam Evrope”.

Vuković je izjavio novinarima da mu mnogo znači titula sportiste godine jer je to ogledalo rada koji je iza njega, te poručio mladim sportistima da nije uvijek najveća nagrada postolje, već da je važnije kakvi će ljudi biti.

Predsjednik Košarkaškog kluba “Jahorina” Nedeljko Elek rekao je da im svaka nagrada i priznanje znači i da su sve ovo zaslužili u ovom klubu.

- U subotu smo imali najvažniju utakmicu i sa prvog mjesta ulazimo u plej-of. Ono što smo rekli i ispunili smo, a to je da ćemo biti prvi i sigurno osvojiti Prvu ligu Republike Srpske i ući u Premijer ligu BiH. Na dobrom smo putu- istakao je Elek.

On je dodao da opština Pale i grad Istočno Sarajevo treba da stanu iza ovog košarkaškog kluba.

Najuspješniji trener Željko Vučković iz DŽiju-džica kluba “Jahorina” zahvalio se rukovodstvu opštine i komisiji za izbor sportiste koji su prepoznali njegov rad i rezultate njegovih takmičara, ističući da je Klub prošle godine osvojio 350 medalja.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo jedna od najljepših manifestacija koja mu je iz godine u godinu sve draža s obzirom da je puno mladih koji žele da se bave sportom i nižu uspjehe.

Jugović je zahvalio komisiji, za koju je istakao da je vodila računa da izbor bude korektan, da budu izabrani najbolji u različitim selekcijama, te čestitao najboljem sportisti Aleksi Vukoviću jer je riječ o talentovanom skijašu koji niže dobre rezultate.

- Na području Pala imamo 31 sportski kolektiv kroz koji prolazi više od hiljadu sportista u raznim kategorijama od najmlađih do seniora. Mala smo sredina koje je iznjedrila 19 olimpijaca i zato ćemo nastaviti ulagati u sport, u mladost”- poručio je Jugović.

Srna