XS
SM
MD
LG

Mihajlović uspješno završio sezonu u Bjelorusiji

Ekipa Isloča u debitantskoj sezoni u najjačoj bjeloruskoj ligi zauzela je sedmu poziciju na tabeli, čime su ambicije kluba u potpunosti zadovoljene, a veliki dio zasluga za to pripada štoperu Bojanu Mihajloviću.

Bivši fudbaler Sutjeske, Drine, Ujpešta i Banantsa iz Bjelorusije nosi lijepe uspomene. Njemu je istekao ugovor sa Isločom, a dobre partije u dresu tog kluba nisu ostale nezapažene, pa bi u toku zimske pauze mogao promjeniti sredinu.

- Ovo je za klub bila prva sezona u najkvalitetnijoj bjeloruskoj ligi i cilj je bio opstanak, međutim, mi smo ostvarili plasman u sredinu tabele, a nedostajalo je malo više iskustva da se umiješamo u borbu za sam vrh tabele. Bjeloruska liga je izuzetno kvalitetna, a ekipa BATE Borisova je neprikosnovena i nadmoćno je osvojila titulu. Pored njih još nekoliko timova puno ulaže u ekipu i infrastruktru i ne zaostaju mnogo za evropskim timovima. U odnosu na Mađarsku i Premijer ligu BiH, kvalitet fudbala je bolji, dok je posjeta na stadionima zadovoljavajuća. Mi smo igrali u gradu Molodečno i imali u prosjeku oko dvije hiljade gledalaca. Prije odlaska nisam puno znao o Bjelorusiji, ali moram reći da je to izuzetno lijepa zemlja, dok je Minsk jedan od najljepših i najčistijih gradova u Evropi – rekao je Mihajlović.

Na adresu stamenog štopera već je stiglo nekoliko ponuda, a kako stvari trenutno stoje karijeru bi mogao nastaviti u nekoj od bivših sovjetskih republika.

- Poslije Jermenije i Bjelorusije karijeru bi mogao nastaviti u Kazahstanu, ali o tome ću razmišljati za desetak dana, jer je tamo u gotovo svim šampionatima završeno takmičenje, a pripreme za novu sezonu počinju sredinom januara. Bio sam u kontaktu i sa nekim klubovima Premijer lige BiH, a malo je nedostajalo da na početku ove sezone obučem dres Spartaka iz Subotice. Najbitnije je da potpuno zdrav i spreman dočekam početak priprema i što bolje se spremim za narednu sezonu – zaključio je Mihajlović.

Prošao omladinsku školu Rada
Iz pionira fočanske Sutjeske Bojan Mihajlović je otišao u Rad, gdje je prošao sve mlađe selekcije i igrao za prvi tim.
- U mlađim selekcijama Rada saigrači su mi bili golman Ognjen Đelmić i Jagoš Vuković, dok sam u prvom timu igrao sa golmanom Bojanom Jorgačevićem, Nenadom Tomovićem, Nemanjom Pejčinovićem, Filipom Đorđevićem i Branom Ilićem. To je jedna od najboljih generacija ,,građevinara“ iz koje su mnogi stigli i do reprezentativnog dresa – rekao je Mihajlović.