XS
SM
MD
LG

Izbori nisu bili izbori

Legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić izjavio je da su nedavni izbori za predsednika Saveza, na kojima je izgubio od Zorana Gajića, za njega završena priča i da nastavlja da radi sa decom.

Vladimir Grbić je poslednjih šest godina radio na promociji „Odbojke na pesku”, projektu koji je nagrađen i od strane Svetske odbojakske federacije (FIVB), a ovog leta će na Zlatiboru startovati i njegov kamp za decu.

– Kad su izbori u pitanju, koji u neku ruku to i nisu bili, najbolje je da pustimo vreme da neke stvari stavi na svoje mesto. Suštinski to je završena priča, ne razmišljam o tome, niti se vraćam nazad. Svi koji prate, svima je savršeno jasno, nema potrebe objašnjavati, a ja imam neku svoju priču kojoj sam se okrenuo – rekao je Grbić.

Nekad jedan od najboljih odbojkaša na svetu angažovan je u Sportskoj komisiji FIVB kao generalni sekretar, koja u saradnji sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK), ima za cilj da širi popularnost ovog sporta.

U razgovoru sa predsednikom Ari Grasom i uz pomoć Aleksandra Boričića stvoren je tim ljudi koji su olimpijski ili svetski šampioni, sa puno kredibiliteta, da se pomogne širenju svih vidova odbojke, od odbojke na plaži do odbojke na snegu, što je velika stvar jer praktično jedini možemo i na Zimske i na Letne Igre, ali i popravljanju pozicije igrača, kao i u treningu da se što bolje snađu u životu posle završetke igračke karijere – objašnjava Grbić, čiji je čuveni poen sa Olimpijskih igara u Sidneju proglasen za najbolji u istoriji odbojke nedavno emitovan i na zvaničnom Tviteru nalogu MOK-a, koji prati skoro pet miliona ljudi.

Ipak, Grbićeva najveća ljubav je rad sa decom i ovog leta krenuće njegov kamp na Zlatiboru.

Moja pasija, misija i opredeljenje je da nastavim stvari koje sma radio poslednjih šest godina sa ukupno 12.000 klinaca i to na lokaciji koja je nejedakvatnija zbog geografskih i zdrvstvenih uslova. Kroz rad sa prijateljima sa Banjičke ortopedije i kolegama sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje pokušaću da dam kvalitetan pristup radu sa decom i da svakom pojedinacno nađemo adekvatnu dijagnostiku i napravimo pravu preporuku za kasniji rad u školama.