XS
SM
MD
LG

Sramotno ponašanje u futsal ligi Republike Srpske: Sudije samo nijemo posmatraju

Futsal u Republici Srpskoj je daleko od ozbiljnog i organizovanog sporta. Postoje entuzijasti, zaljubljenici u ovaj sport, koji vjeruju da će doći bolje sutra, a postoje i oni koji na igranje futsala gledaju kao na termin, te se u skladu sa tim i ponašaju na terenu.

Nevjerovatna situacija nam dolazi iz Kotor Varoši, gdje su sinoć svoj meč trećeg kola Druge lige Republike Srpske odigrali KMF Gradiška, koji domaće utakmice igra u toj dvorani, te KMF Obilić iz Prnjavora.

Naime, kao što će te moći vidjeti u video snimku kojeg su prisutni na tribinama poslali našem portalu, gosti iz Gradiške žučno protestuju prema sudijama ovog meča, Goranu Ilinčiću i Bojanu Paniću iz Prijedora, Draganu Žariću iz Kotor Varoši, i delegatu Draganu Mejakiću iz Banja Luke.

Očevidci na tribinama, iako se to ne vidi na samom snimku, govore da su gosti protestovali zbog postignutog gola na 35 sekundi do kraja koji je odlukom sudaca poništen. Kako kažu, golman domaćih Milan Makitan postigao je pogodak iz takozvanog dropkika, ali sudije nisu mogle da se slože da li je to ispravan pogodak, te su odlučili da ga ponište.

Uslijedila je, kao što možete vidjeti, gužva na terenu, ali najveća sramota zapravo događa se po odluci da se nastavi meč. Futsaler domaćih, Saša Kodić, kojeg je i kapiten Aleksandar Vujatović jedva odvojio od drugog sudije Bojana Panića, nakon što je igra započela napucava loptom sudiju, te samovoljno napušta teren i odlazi u svlačionicu. Ni Panić, ali niko ni od drugih sudija nije imao dovoljno autoriteta da mu pokaže crveni karton. Nakon toga, iako su gosti odlučili da sa viškom igraju, te probaju stići do pobjedonosnog gola, domaći golman odlučuje da kaže dosta je i kreće da se pozdravlja sa gostujućim igračima. Nevjerovatno.

Ono što je takođe nevjerovatno jeste delegatski izvještaj Dragana Mejakića, inače bivšeg sudije, koji gle čuda, u Comet sistem upisuje da je utakmica odigrana bez ikakvih incidenata na terenu i van njega. Neki bi pomislili da je Mejakić bio u nekoj drugoj dvorani sinoć, a ne u onoj iz koje imamo video snimak.

Očevidci kažu da je sudijski par Ilinčić-Panić potpuno nedorastao futsalu, te da su tokom čitave utakmice imali smiješnih odluka, a u takvom stilu su i završili. Neće niko izgubiti ovdje puno, ni sudije, ni delegat, ni KMF Gradiška, izgubio je najviše futsal.


Jošavka 5 : 3 Viktorija
Šampion 5 : 4 Gradiška
Starčevica 2 : 1 Obilić
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Šampion 10 7 3 0 24
2 Obilić 10 6 2 2 20
3 Viktorija 10 4 1 5 13
4 Jošavka 10 4 1 5 13
5 Starčevica 10 3 2 5 11
6 Gradiška 10 1 1 8 4