XS
SM
MD
LG

Poraz u finišu

U utakmici 3. kola Lige za ostanak odigranoj danas u Mrkonjić Gradu fudbaleri Kozare poraženi su od domaće Slobode sa 1-2.

Iako su u Mrkonjić Grad otputovali bez šest standardnih prvotimaca, fudbaleri Kozare nisu podigli bijelu zastavu. Domaćin je prvi zaprijetio preko Malinovića, ali fudbaleri Kozare, od kojih čak devet mlađih od 21 godine, uspijevaju da primire napade domaćina i čvrstom odbranom, po jakoj kiši umire napadačke ambicije Mrkonjićana. U 26. minuti bilježimo još jedan pokušaj Malinovića, a u 41. uzvraća Džombić prodorom sa desne strane, ali se na poluvrijeme odlazi bez promjene rezultata.

U drugom poluvremenu ista slika kao iz prvog, igra se između dva šesnaesterca, domaćini imaju veći posjed lopte, ali fudbaleri Kozare brzo uspijevaju da naprave ravnotežu. U 63. minuti odlično šutira mladi Kačavenda, ali sjajno interveniše golman domaćih Kovačević. I kad se činilo da bi rezultat mogao ostati nepromjenjen, u 80. minuti nakon slobodnog udarca Maksimovića na odbijenu loptu natrčava Malinović i dovodi domaćina u vođstvo od 1-0. Nisu se predali mladi fudbaleri Kozare i brzo uspijevaju da povrate inicijativu na terenu i period dobre igre krunišu izjednačujućim golom Borisa Aljetića u 87. minuti. Ipak, platili su izabranici danak mladosti i iskustvu u posljednjoj minuti sudijske nadoknade, kada neoprezno puštaju Maksimovića koji s desne strane matira Bojanića i postiže konačnih 2-1.

Ostaje žal za propuštenim bodovima, važnim u borbi za opstanak, ali nema mnogo vremena za odmor pred fudbalerima Kozare, jer već u subotu 05. 05. 2018. godine na rasporedu je 4. kolo Lige za ostanak. Još jedno gostovanje je pred njima, ovaj put u Banja Luci ekipi Željezničar Sport tima. Utakmice počinje u 17 časova.

Sloboda (M. Grad): Kovačević V., Jekić O.(od 57. min. Perović M.), Lazendić S., Peno B., Stamenković U.(od 81. Topić O.), Đukarić Ž., Crnomarkovič M., Anđelić S.(od 83. min. Gračanin V.), Maksimović S., Sladojević B., Malinović S., trener: Ćulum Č., nisu igrali Modić S., Antić S., Vučković P., Tešanović D.

FK Kozara: Bojanić M., Petrović O., Gvozden S., Mirjanić A., Hamzić A., Zečević M., Petković Z.(od 46. min. Kačavenda V.), Aljetić B., Bubić Ž., Džombić R., Paštar M., trener: Trivunović V., nisu igrali: Ilić M., Kremenović V., Babić N., Stjepanović N.

Izvor. FK Kozara / FOTO: Goran Riro Radimirović


Napredak 2 : 0 Željezničar Sport Team
Sloga 2 : 1 Sutjeska
Sloboda 2 : 1 Kozara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 25 9 3 13 30
2 Željezničar Sport Team 25 8 5 12 29
3 Sutjeska 25 7 8 10 29
4 Kozara 25 4 9 12 21
5 Napredak 25 5 5 15 20
6 Sloga 25 4 8 13 20