XS
SM
MD
LG

Rudari pregazili Slaviju

Rudar Prijedor je pod dirigentskom palicom novog šefa stručnog štaba Nedžada žerića protiv tradicionalno neugodne, ali i značajno oslabljene Slavije iz Istočnog Sarajeva, odigrao kao preporođen i zabeležio ubedljivu pobedu od 4:0. “Rudari” su ostali u formalnoj trci sa Zvijezdom-09 za titulom, ali je više nego jasno da su prokockali svoje šanse u prethodna dva kola kada su Semberci stigli do kapitalnih sedam bodova prednosti.

Rapsodija Prijedorčana počela je od prvog zvižduka sudije Milana Docića iz Banjaluke, a već u sedmom minutu Ognjen Jaćimović je pogodio mrežu “sokolova” i najavio trijumf domaćina. Do kraja prvog dela precizan sa jedanaest metara bio je i Demir Jakupović udvostručivši prednost.

U nastavku susreta domaći klub je postigao još dva pogotka, a oba puta u strelce se upisao Ervin Ćatić koji je potvrdio potencijal, a neverovatno je koliko su domaći igrači sa lakoćom stvarali šanse i rezultat je mogao da bude kud i kamo ubedljiviji. Sve to mogao je da posmatra i dojučerašnji šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac koji je krajem prvog dela igre stigao u svečanu ložu Gradskog stadiona u Prijedoru, u kojoj su bili i dojučerašnji direktor Vukašin Đaković i član uprave Ranko Vučković, ali su se svi držali podalje – stolicama, jedan od drugog, odnosno trećeg.

Da li je odluka Upravnog odbora kluba posle poraza u Etno selu Stanišići o smeni trenera Jelisavca ipak stigla kasno?

“Rudari” kao preporođeni

 

Rudar Prijedor – Slavija  4:0 (2:0)

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 100. Sudija: Milan Docić (Banjaluka) . Strelci: Jaćimović u 7, Jakupović (iz penala) u 36. i Ćatić u 50. i 55. minutu. Žuti kartoni: Vojinović (Rudar Prijedor), Butorović, Muharemović, Antić, N. Pušara (Slavija).

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović , Jakupović  (od 73. Živanić ), Lolić  (od 81. Kovačević ), Vojinović , Pekija , Jaćimović , Gavranović , Ćatić , Marić , Dekić , Davidović  (od 57. Komljenović ).

SLAVIJA: Butorović , N. Pušara  (od 75. Minić ), Popović  (od 46. Muharemović ), Parađina , Bojanić , Hasković  (od 82. Škrba ), Milisavljević , Taušan , Antić , Babić , A. Pušara .

Igrač utakmice: Ervin Ćatić (Rudar Prijedor).


Tekstilac Kort 1 : 0 Podrinje
Rudar Prijedor 4 : 0 Slavija
Drina 1 : 2 Zvijezda 09
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 26 19 6 1 63
2 Rudar Prijedor 26 16 8 2 56
3 Drina 26 11 10 5 43
4 Slavija 26 9 11 6 38
5 Tekstilac Kort 26 10 8 8 38
6 Podrinje 26 8 5 13 29