XS
SM
MD
LG

Ubjedljiva pobjeda Srbije nad Belgijom

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Kraljevu selekciju Belgije sa 3:0 (25:20, 25:16, 25:14) u drugom meču trećeg vikenda Lige nacija.

Foto: volleyball.world

Olimpijske vicešampionke nastavile su niz pobjeda u Ligi nacija i u Kraljevu. Tim Zorana Terzića na startu je imao +4, no gošće prilaze na 7:6, ali Srbija se ponovo odvaja na četiri poena razlike.  Kasnije je ta razlika išla i do +6, a na teren su se vratile Veljković, Živković, Malešević, a priliku je dobila i Maja Aleksić. Na kraju su evropske šampionke osvojile set sa 25:20. I na startu drugog seta srpske odbojkašice su stekle prednost od pet poena, a kasnije se to povećavalo iz poena u poen do konačnih 25:16. Treći set je počeo kao i ostali, sa dominacijom domaćeg tima (8:3). Ponovo je ta prednost rasla i do dvocifrenog broja ina kraju je završeno sa 25:14.

Najefikasnija na meču bila je Brankica Mihajlović sa 16, Milenković je imala 12, a kod protivnika Gestel je bila najbolja sa osam poena. Ovo je sedma pobjeda u osmom meču ovog takmičenja, a naredni meč odbojkašice Srbije igraju sutra od 20 časova protiv Turske.