XS
SM
MD
LG

Kolumbijci poslali Poljake kući (video)

Fudbalska reprezentacija Kolumbije savladala je selekciju Poljske sa 3:0 u 2. kolu grupe H na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ovom pobedom Kolumbija je ostala u igri za prolaz u narednu fazu, dok je Poljska ostala bez šansi za prolaz dalje. 

Foto: fifa.com

 

Nakon poraza u prvom kolu selekcije Poljske i Kolumbije pokušaće da se uključe u borbu za prolaz u narednu fazu. Cezar Ramos iz Meksika sudiće meč u Kazanju, a ovi igrači će početi duel:

Poljska (5-4-1):  Ščensni – Pišček, Berešinski, Bednarek, Pazdan, Ribus – Goralski, Krihovjak, Kovnacki, Zjelinski – Levandovski;

Kolumbija (4-2-3-1): Ospina – Arijas, Mina, Sančez, Mohika – Agilar, Barios – Kvadrado, Rodrigez, Kvintero – Falkao.

Poljaci su krenuli dosta ofanzivnije od Kolumbijaca, a i dosta prekršaja na samom početku utakmice. Kasnije se većinom igralo na sredini terena, a obe ekipe su pokušavale da stvore priliku, no nisu bili uspešni u završnici. Zbog povrede iz igre je morao izaći Kolumbijac Agilar, a ušao je Uribe.

GOOOOOOOOOOOOL!!!! Nakon mnogo napada Kolumbijci su konačno savladali golmana Poljske i to nakon asistencije Hamesa za Minu.

 

Kolumbija je više napadala i u drugom poluvremenu i zato je Navalka uveo Grosickog umesto Kovnackog. I onda je iznenada Levandovski došao u šansu, ali je Ospina sjajno reagovao. 

GOOOOOOOOOOOL!!! Radamel Falkao postiže svoj prvi gol na Svetskom prvenstvu i dovodi Kolumbiju do vođstvo od 2:0.

 

Teodorčik je ušao kao zamena Berešinskom, a na drugoj strani umesto Kvintera je ušao Lerma. 

GOOOOOOOOOOOOL!!!!! 3:0 za Kolumbijuuuuuuuuu, novi gol je postigao Kvardado na asistenciju Hamesa Rodrigeza. 

Kasnije je Falkaa zameni Karlos Baka, a na drugoj strani Glik je zamenio Pazdana. Krihovijak je propustio veliku šansu da ublaži poraz, no ponovo je Ospina odbranio. Kolumbijski golman je fenomenalnom paradom odbranio šut Levandovskog.