XS
SM
MD
LG

Srbija pregazila Italiju

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Torinu selekciju Italije sa 3:0 (25:15, 25:20, 25:18) u prvom meču treće faze Svjetskog prvenstva.

 

Foto: italy-bulgaria2018.fivb.com

 

Tim Nikole Grbića odigrao je perfektnu utakmicu protiv domaćina. Svi igrači u terenu su bili raspoloženi za igru i maestralnim potezima i uz malo sreće su veoma ubjedljivo savladali Italijane. Prvi set je odlučen u prvom dijelu, kada su srpski odbojkaši otišli na +5 i kasnije su samo tu razliku povećavali. U drugom je išlo teže, na početku je bilo 7:7, a onda ubrzo je na semaforu pisalo 13:9 za Srbiju. Sjajnim blokom Italija prilazi na -2, no više od toga nije mogla i taj set gubi sa pet razlike. Treći set su Italijani otvorili vođstvom, no nakon poena, koji spada u najbolje na prvenstvu, Srbija stiže do 8:6 i kasnije samo povećava prednost do konačne pobjede koja je vodi na korak od polufinala.

Najefikasniji na meču bio je Atanasijević sa 19 poena, Kovačević je imao 11, a Ivović i Lisinac po jedan manje, dok je na drugoj strani Macone osvojio 11 poena. Naredni meč srpski tim igra sutra od 20:30h protiv Poljske.