XS
SM
MD
LG

Izrael ne da vize maloljetnim "princezama"

Izraelska ambasada u Beogradu odbila je da izda vize trima odbojkašicama Bimal Jedinstva, koje bi 12. januara trebalo da igraju protiv Hapoel Kfar Sabe u šesnaestini finala Kupa CEV.

Tako će popularne brčanske "princeze" na put u Izrael krenuti bez maloljetnih odbojkašica Duške Kenjalo, Ivane Radović i Jelene Lukić.

"Nakon što smo u decembru saznali ime protivnika u Kupu CEV podnijeli smo zahtjeve za vize. Imali smo jako kratak period da to obavimo zbog Nove godine i mnogo neradnih dana te smo sada dobili odbijenicu za naše tri igračice. Razlog odbijanja je taj što su one maloljetne i potreban je pristanak roditelja, koji bi morali doći u ambasadu. Imamo pismene roditeljske saglasnosti, ali to njima nije dovoljno dok je nama teško u tako kratkom vremenu organizovati dolazak roditelja iz Foče i Lopara, što bi moglo tek za nekoliko dana, pa bismo onda ponovo morali da čekamo desetak dana da im izdaju vize, za šta nemamo vremena", izjavio je predsjednik Bimal Jedinstva Esad Omerhodžić.

Problem za brčanski tim predstavljaće i pravo Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) da u zapisniku bude deset igračica, a trener Samil Pezerović ima samo osam zdravih, jer problema sa povredama skočnih zglobova imaju Ajla Paradžik i Ana Gajić.

"Povešćemo naše povrijeđene djevojke da se nađu u protokolu, da bismo mogli nastupiti i da bismo izbjegli kaznu. One će biti u trenerkama kluba, zagrijavaće se, ali neće ulaziti u igru. Ne daj Bože da se neko u međuvremenu povrijedi ili prehladi, onda ne bismo znali kako dalje", dodao je Omerhodžić.

Na put za Izrael ekipa će krenuti 10. januara letom iz Beograda za Tel Aviv, meč je na rasporedu 12. januara od 19.40 časova, a dan kasnije planiran je povratak.

DOPIS CEV-U
Omerhodžić je istakao da je poslao dopis CEV-u u kojem je tražio da se ovakve stvari ne ponavljaju, jer idu na štetu njegovog kluba i odbojke uopšte.

"Obavijestili smo CEV da više nećemo igrati ako se ponovi ovakva situacija te da u budućnosti naprave neku vrstu poludirigovanog žrijeba, jer smo onemogućeni da se u kompletnom sastavu suprotstavimo protivniku, koji se u ovom slučaju stavlja u povlašten položaj", kazao je Omerhodžić.


Sloboda Tuzlafarm 3 : 0 Goražde
Radnik 0 : 3 Bimal-Jedinstvo
Derventa 0 : 3 HE na Drini
Modriča 0 : 3 Gacko
Kula Gradačac 3 : 0 BL Volley
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Bimal-Jedinstvo 18 18 0 52
2 Gacko 18 15 3 45
3 BL Volley 18 14 4 40
4 Kula Gradačac 18 10 8 29
5 Modriča 18 8 10 29
6 Sloboda Tuzlafarm 18 9 9 28
7 HE na Drini 18 7 11 21
8 Goražde 18 4 14 12
9 Radnik 18 4 14 11
10 Derventa 18 1 17 3