XS
SM
MD
LG

Slišković ljut na Igrače

Konferencija za štampu posle utakmice trećeg kola Prmijer lige Radnik – Zrinjski 2:1 (1:0) bila je veoma zanimljiva. Šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović zadovoljan, a Blaž Slišković ljut na igrače iz Mostara. Igrali su, kako je rekao sramno.

Blaž Slišković: Čestitam fudbalerima i stručnom štabu Radnika na zasluženoj pobjedi. Mene je stid. Stid me je igre koju smo danas prikazali. Nijedan od ovih 11-13 igrača koji su danas igrali nije pokazao želju za pobjedom. Moje igrače treba da bude stid načina na koji su igrali. Kada jedna ekipa pokaže želju i volju za pobjedom koju je Radnik prikazao, onda rezultat ne može da izostane. Na ovoj utakmici igrači Radnika su prikazali više volje, želje, htijenja da ostvare dobar rezultat, za razliku od mojih igrača kod kojih ni kod jednog nisam vidio tu želju i volju i agresivnost. Svih u klubu treba da nas je sram, a sa druge strane sve čestitke igračima Radnika koji su u nehumanim uslovima zahvaljujući želji, volji i požrtvovanosti ostvarili rezultat. Sama utakmica nije mogla biti previše lijepa, jer su uslovi za igru bili takvi da nije moglo biti ljepote i o tome ne treba previše ni govoriti.Radnik je kompaktna ekipa, kvalitetna ekipa sa dosta kvalitetnih pojedinaca i u nastavku prvenstva im želim sreću.

Mladen Žižović: Ja bih čestitao i jednoji drugoj ekipi na tome što su u ovim nehumanim uslovima izdržali svih 90 minuta. Izdržati vremenske uslove i igrati na terenu na ne znam ni koliko stepeni i pružiti sasvim solidnu utakmicu je za svaku pohvalu, bez obzira na rezultat. U ovakvim utakmicama mojim igračima nije bila potrebna nikakva psihološka priprema s obzirom da nam je u goste došao najbolji bosanskohercegovački klub u poslednje dvije godine, koji jei u prva dva kola pokazao svoju snagu. Moje igrače nije bilo potrebno dodatno motivisati. Mislim da smo u prvom poluvremenu zasluženo vodili,međutim Zrinjski nas je pritisnuo u drugom poluvremenu i zasluženo izjednačio. Pred kraj utakmice se igra otvorila i dogodio se taj jedanaesterac koji nam je donio, ipak, zasluženu pobjedu, ali i da je ostalo neriješeno to bi bio realan ishod. Još jednom čestitam svim akterima današnje utakmice koji su, naglašavamjoš jednom, u nefudbalskim uslovima izdržali po 90, 80 ili 70 minuta.

Mladen Žižović i Blaž Slišković / Fotos: fkradnik.ba


Krupa : Čelik
Široki Brijeg : Tuzla City
Radnik : Sarajevo
Mladost : Zvijezda 09
Sloboda : Zrinjski
GOŠK : Željezničar
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Zvijezda 09 0 0 0 0 0
2 Zrinjski 0 0 0 0 0
3 Sarajevo 0 0 0 0 0
4 Tuzla City 0 0 0 0 0
5 Čelik 0 0 0 0 0
6 Željezničar 0 0 0 0 0
7 GOŠK 0 0 0 0 0
8 Široki Brijeg 0 0 0 0 0
9 Radnik 0 0 0 0 0
10 Mladost 0 0 0 0 0
11 Sloboda 0 0 0 0 0
12 Krupa 0 0 0 0 0