XS
SM
MD
LG

Čelik - Radnik (uživo)

 

Jedan od ranijih duela na Bilinom polju

 

Od 16,30 pratimo bijeljinskog Radnika na gostovanju u Zenici.

Fudbaleri Radnika gostovaće na Bilinom polju kod Čelika u prvom meču nedeljnog programa Premijer lige BiH. Nešto kasnije igraju Mladost Doboj Kakanj -Sarajevo te Gošk i Široki Brijeg.

Mi pratimo uživo utakmicu Čelik - Radnik, a podsjećamo juče su poraze doživjeli i Krupa i Borac iako su odigrali dosta dobre utakmice na gostovanjima kod Zrinjskog i Željezničara. Krupa je izgubila sa 1:0, a Borac sa 2:1 iako je vodio do 63. minute sa 1:0.

ČELIK - RADNIK 
Stadion Bilino polje
Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo)

Čelik: Marković, Udovičić, Hasanhodžić, Kouadio, Salčinović,Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Ćemalović, Duraković  Trener: Kemal Hafizović

Na klupi su: Dehić, Imamović, Duvnjak, H.Adilović, Hafizović, Kazazić, T.Adilović

Radnik: Lučić, Blaić, Đurić, Franić, Šerbečić, Merajić, Stojanović, Srećković, Peco, Janković, Okić  Trener: Mladen Žižović

Na klupi su: Ružić, Arnautović, Vasić, Despotović, Radović, Hodžurda, Glišić

1' Počela je utakmica u Zenici.

5' Početno ispitivanje snaga na Bilinom polju.

9' Prva intervencija Mateja Markovića na golu Čelika, tek toliko da zagrije rukavice.Ševko Okić je loše centrirao, a golman Čelika je imao dovoljno vremena da lako uhvati loptu.

10' Opasan napad i Čelika. Kouadio je lijepo prošao, odigrao povratnu za Fenana Salčinovića, no Alem Merajić na vrijeme otklanja opasnost iz kaznenog prostora.

15' Lijep napad Radnika po lijevoj strani. Velibor Đurić je krenuo da odigra povratnu loptu, no Matej Marković je ponovo hvata.

16' German Kouadio uzima loptu ispred Franića, no umjesto da se ubrza napad, on je mnogo usporen, i otklonjena je svaka prijetnja pred golom Radnika.

18' Prva ozbiljna prilika na utakmici. Najagilniji domaći igrač German Kouadio opet se izborio za loptu, slomio protivnika, a onda sa ivice kaznenog prostora šutirao tik pored gola Mladena Lučića.

27' GOOOLLL ! Čelik vodi na Bilinom polju. Prvi pogodak u novoj sezoni za Čelik postiže Aldin Šišić. Prvo je to bio jedan neupio centaršut, ali je sa druge strane uslijedio centaršut, Kouadio je spustio loptu za Šišića, koji neometan sa 7-8 metara matira Mladena Lučića.

32' Prva prava prilika za Čelik. Demir Peco je ubacio, prvi šut brani Marković, lopta se odbija na volej Jankovića čiji je šut izblokiran i lopta odlazi u korner. Nakon kornera ništa značajnije se ne događa.

40' Domagoj Franić je postigao izjednačuijući gol, no gol je poništen. Sudija Haris Kaljanac je na asistenciju pomoćnika pokazao da je napravljen prekršaj nad Durakovićem u kaznenom prostoru.

44' GOOOOLLL !!! Čelik vodi sa 2:0. Stojanović je bio neoprezan, izgubio je loptu, a Kadrić je proslijedio loptu za Germana Kouadija koji uspjeva da se oslobodi Šerbečića i zatim pogodi za 2:0.

Kraj prvog poluvremena.

46' Dvije izmjene u ekipi Radnika već na startu drugog poluvremena. U igru ulaze Glišić i Vasić umjesto Stojanovića i Merajića.

48' Šišić sa vrha kaznenog prostora šutira, no Mladen Lučić brani, i to je korner za domaće. Salčinović nakon kornera centrira, a volej na drugoj strani šesnaesterca hvata Dino Ćemalović no odlazi to pored gola.

51' Žuti karton za Aleksandra Glišića.

52' Novi gol postiže German Kouadio, no on je poništen zbog ofsajda. 

53' I Radnik je imao veliku priliku u kojoj se našao Velibor Đurić no i on je zaustavljen u ofsajdu. No za svaki slučaj sjajno je reagovao golman domaćih Matej Marković.

Počele su i druge dvije utakmice, Gošk dočekuje Širokog Brijega, a Mladost iz Doboja kod Kaknja igra sa Sarajevom.

65' Period mirnije igre na utakmici. Radnik drži loptu, no Čelik se sjajno brani. Žuti karton je sada dobio Šišić zbog prekršaja nad Ševkom Okićem.

73' Baš teško Radnik igra u ovim momentima. Nikako ne mogu da dođu u gol šansu, a to apsolutno koristi Čelik i privodi utakmicu kraju.

74' Posljednja izmjena u Radniku. Davor Arnautović ulazi u igru umjesto Dejana Jankovića.

74' Probao je Glišić, no oprezan je ponovo Matej Marković.

75' Pokušao je sada i drugi rezervista Radnika, Aleksandar Vasić, no Matej Marković sjajnom paradom još jednom spašava svoj gol.

76' Dočekao je Čelik svoju priliku iz kontre. Kouadio je na svojoj polovici dočekao loptu, imao samo Arnautovića ispred sebe, uspio da ga slomi, no Mladen Lučić je na vrijeme ušao u šut i spriječio da treći put vadi loptu iz svoje mreže.

77' GOOOLLLL !!! Kakva rapsodija Čelika. 3:0 za crveno-crne, strijelac Šabanović. Utrčao je on sjajno iza leđa odbrane Radnika i zatim kroz noge Lučića provukao loptu do mreže.

Konačno slavlje i velika pjesma navijača Čelika. Nisu njihovi izabranici pogađali mrežu u ovoj sezoni, a danas protiv Radnika čak tri puta.

85' Fenan Salčinović izlazi iz igre a ulazi Kenan Hafizović. 

89' Žuti karton za Besima Šerbečića zbog prekršaja nad Kouadijom,

U međuvremenu golom Zahirovića Mladost povela protiv Sarajeva.

90' Tri minute nadoknade u Zenici. Šut Glišića odlazi pored gola.

90' Aldin Šišić izlazi iz igre, a u igru ulazi Imamović.

90' Radnik izvodi čak trinaesti korner u susretu. Ali slaba im je to utjeha kada niti iz jednog nisu uspjeli ništa napraviti.

Kraj utakmice u Zenici. Čista i apsolutno zaslužena ubjedljiva pobjeda Čelika.


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8