XS
SM
MD
LG

Borac se opržio na Žeravicu

ŠAMAC – Fudbaleri Borca su zaustavljeni već na startu najmasovnijeg klupskog takmičenja Srpske, poraženi su od Jedinstva u poslednjim sekundama utakmice.

Sve što je uradio tokom susreta, Boris Lazić učinio je u 8.minutu, pogodio je mrežu domaćina. Šamčani su pokušavali da rivalu vrate milo za drago, ali nisu nalazili načina za to. Ipak, u 59.minutu Duško maslić je dobro šutirao, bio je savladan Stefan Đakušić, ali je Mile Kovačević zahvatio loptu i poslao je u sopstvenu mrežu. Onda se verovalo kako će penal – lutrija da kaže svoje. Ipak, čuvar mreže domaćih Radojica Rakić startovao je izvan kaznenog prostora prestrogo na protivničkog igrača kada je sve ličilo da će gosti ponovo da se raduju. Rakić je isključen, Borac ranije izvršio sve izmene, pa je Stanko Ignjatović „glumio“ golmana. Nije ga išlo jer su gosti ubrzo pogodili cilj preko rezerviste Stefana Dujakovića. Iako su gosti u Posavinu stigli sa samo tri rezervna igrača i bez drugog golmana, izborili su plasman u 1/8 finala Kupa RS.

Bili su srećni koliko i teški...

1/16 finala Kupa Republike Srpske:

Borac Šamac – Jedinstvo 1:2 (0:1)

 Stadion: Gradski. Gledalaca: 50. Sudija: Rajko Đorđić (Bijeljina) . Strelci: Kovačević (ag) u 59.minutu za Borac, Lazić u 8., Dujaković u 90.minutu za Jedinstvo. Žuti kartoni: Pivašević, Zurapović (Borac). Crveni karton: Radojica Rakić (Borac) u 90.minutu

BORAC: Rakić , Jaćimović (od 71.min.Subašić ), Zurapović , Ignjatović , Dujmušić , Kojić , Vujanić , Pivaše vić (od 61.min.Šarkanović ), Kertić , Ćosović (od 61.min.Paležnica ), Maslić .

JEDINSTVO: Đakušić , Paspalj, , Kovačević , S.Sadiković , Z.Sadiković (od 61.min.Tučić ), Hamzić , Dabić (od 56.min. Ilić ), Huskić , Vučić , Lazić (od 46.min.Dujaković ), Nežić .

Igrač utakmice: Aleksandar Vučić (Jedinstvo) 7.

FK Borac Šamac / Foto: Fejsbuk