XS
SM
MD
LG

Srbija sigurna i protiv Holandije

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Holandije sa 3:0 (29:27, 25:17, 25:23) u 2. kolu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu.

Foto: cev.lu

Već na samom početku meča bilo je problema u organizaciji i to kod čelendža, kada je tim Srbije zatražio provjeru da li je lopta od bloka otišla u aut preko dva minuta se čekalo na odluku. Holanđanke su bolje počele i vodile su sa 8:3, ali srpske odbojkašice stižu do 10:10. Ipak Holandija na drugi tehnički tajm-aut odlazi sa +3, ubrzo je bilo i +5, ali na servis Tijane Malešević Srbija prilazi na -2. Ponovo je Holandija otišla na +4, a u tom periodu se desila i jedna kontroverzna sudijska odluka. Holanđanke su očigledno igrale četiri puta u polju, ali im je sudija priznao poen. Tijana Bošković je donijela izjednačenje svom timu, a protivnice su zatim propustile čak četiri meč lopte, da bi Veljković blokom, a Stevanović servisom osvojili prvi set za svoju selekciju (29:27). U drugom setu tim Zoran Terzića igrao je mnogo bolje, sigurnije, pored Bošković razigrala se i Mihajlović. U jednom trenutku je bila i dvocifrena razlika, a na kraju je završilo 25:17.

Ekipa u tradicionalnim narandžastim setovima vodila je konstantno u trećem setu, ali je srpski tim nije dozvoljavao veliku razliku. As poenom Stefane Veljković. olimpijske vicešampionke preuzimaju vođstvo i do kraja ga ne ispuštaju za konačnih 25:23  i 3:0 u setovima.

Naredni meč odbojkašice Srbije igraju sutra od 15 časova sa Belgijom i u slučaju pobjede obezbjediće prvo mjesto koje vodi direktno u četvrtfinale.