XS
SM
MD
LG

Šampion pobjedom protiv Tanga krenuo u novu sezonu

 

 

Futsaleri mostarskog Starog Grada pobjedom su ušli u novu sezonu savladavši KMF Tango sa 3:1 u svojoj dvorani, iako se ekipa iz Istočnog Sarajeva predstavila u jako kvalitetnom svjetlu.

Odigrao je Tango većim dijelom meča odlično u odbrani, gotovo uvijek na lopti, i sve do 16. minute uspjeli su da odole napadima Starog Grada, koji je imao više ozbiljnijih prilika. 

Prvu priliku Stari Grad propušta nakon akcije De Souza-Bošković. Ovaj prvi je poslao oštru loptu u šesterac, nešto između šuta i pasa, a Josip Bošković je rukom gurnuo loptu u gol, te je za to dobio žuti karton. 

Uzvratio je na drugoj strani Slobodan Elez po lijevoj strani. Šutirao je, Galić već bio na zemlji, ali njegov šut Babić blokira taman toliko da lopta ode preko gola. 

Nakon toga Kristijan Radin na sličan način kao De Souza ranije,želi da uposli Marija Aladžića, no u posljednji trenutak Adnan Delihasanović interveniše nogom ispod i izbacuje loptu u aut. Tamna je to bila prilika da dođe do tajm auta, a nakon njega poslije asistencije Radina, Mirko Hrkać šutira, no ponovo brani Delihasanović. 

I u 16. minutu onda domaći stižu do gola. Vladan Vesić je izveo korner, odbrana Tanga loše ispreuzimala u odbrani prekid, Kristijan Radin je ostao sam na šutu i topovskim udarcem u bliže rašlje postiže gol. Rasplamsala se nešto više igra nakon tog gola, i onda smo vidjeli po jednu dobru priliku na obje strane. Na jednoj je probao Babić, Delihasanović ponovo odbranio, a na drugoj Ognjen Erić šutira preko gola.

Minutu nakon toga u prilici je i Aladžić. Opet je Adnan Delihasanović na visini zadatka. Međutim, uspjeli su u 18. minutu da savladaju ponovo Delihasanovića. De Souza je vukao loptu, i na nekih 11 metara od gola namjestio se na lijevicu i neodbranjivo pogodio gol gostiju iz Istočnog Sarajeva.

Probali su u finišu susreta momci iz Istočnog Sarajeva da nešto urade nakon prekida. Prvo je Slobodan Elez sjajno šutirao, Stanislav Galić još ljepše paradom odbranio i odbio loptu van granica igrališta. Nakon prekida, Elez ponovo testira Galića, ali reprezentativni čuvar mreže ponovo izlazi kao pobjednik. Ovaj put odbija loptu u korner. I nakon trećeg prekida proba Slobodan Elez, hvala volej, ali lopta ovaj put odlazi preko gola.

U nastavku meča gledali smo znatno tvrđu utakmicu, i bez tako opasnih prilika kao što je to bilo u prvom dijelu. Nije bilo promjene rezultata sve do 31. minute kada Tango stiže do zasluženog gola. Vratilo im se za svu onu kvalitetnu odbranu tokom čitavog meča i stigli su do pogotka. Amer Hadžić je pronašao Ognjena Erića, koji u svom karakterističnom stilu pogađa suprotni ugao. Odmah iza tog gola gosti imaju priliku da vrate utakmicu u potpuni egal. Opet je šutirao Ognjen Erić, no Stanislav Galić ovaj put uspjeva da interveniše.

Trebalo je malo vremena domaćinu da se oporavi od pogotka, a onda imaju tri sjajne šanse. Aladžić pogađa stativu, Boškoviću brani Delihasanović, a isto to čini i Aladžiću u situaciji 1 na 1. 

Ipak, u 36. minutu uspjevaju nekako da matiraju i večeras sjajnog Delihasanovića, i to jedva. Saša Babić je razmijenio dupli pas sa Boškovićem, na kraju šutirao, Delihasanović bio i na toj lopti, ali ona nekako prolazi preko gol linije za 3:1.

FC MOSTAR SG - KMF TANGO 3:1 (2:0)
USRC Midhat Hujdur
Gledalaca: 200
Sudije: Jasenko Pljevljak i Alem Bajrović (oba Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Radin 16, 2:0 De Souza 18, 2:1 Erić 31, 3:1 Babić 36
Žuti kartoni: Bošković (FC Mostar SG), Jokić, Šarović (Tango)

Mostar SG: Galić, De Souza, Aladžić, Bošković, Vesić, Sesar, Babić, Džemić, Radin, Pavlović, Hrkać, Kahvedžić, Kajtaz, Gosto  Trener: -

Tango: Delihasanović, Hadžić, Jokić, Ikonić, Erić, Šehovac, Kuljanin, Šarović, Kenjić, Šešlija, Curović, Elez, Debelnogić  Trener: Mirko Čampara

 


Salines 4 : 4 Seljak
Brčko Zdravlje 2 : 5 Brotnjo
Mostar SG Staklorad 9 : 1 Zrinjski
Nevesinje 3 : 0 Tango
Centar 11 : 8 Banovići
Željezničar 2 : 6 Leotar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mostar SG Staklorad 22 19 2 1 59
2 Brotnjo 22 13 2 7 41
3 Centar 22 13 1 8 40
4 Zrinjski 22 12 2 8 38
5 Salines 22 9 5 8 32
6 Leotar 22 10 2 10 32
7 Seljak 22 9 4 9 31
8 Tango 22 10 1 11 31
9 Nevesinje 22 10 0 12 30
10 Željezničar 22 9 1 12 28
11 Brčko Zdravlje 22 4 2 16 14
12 Banovići 22 3 0 19 9