XS
SM
MD
LG

Paljani u Ražljevu, derbi u Loparama

 

Nakon dvonedeljne pauze utakmicama VII kola tokom vikenda nastavlja se takmičenje u odbojkaškoj Prvoj ligi Republike Srpske.

Derbi žačelja u muškoj konkurenciji biće odigran u Ražljevu gdje će Tempo ugostiti ekipu Jahorine. Domaćini su sa četiri boda šestoplasirani, a gosti su sa bodom manje, stepenicu niže. Paljani nikad mlađi i neiskusniji nisu ušli u novu sezonu i posle šest kola imaju jednu pobjedu. Ni zdrastveni bilten kod odbojkaša Jahorine nije najpovoljniji, nadali su se da povrijeđeni kapiten i najbolji igrač, Ognjen Veselinović ranije na teren ali će pauzirati i naredni mjesec dana i pored toga su optimisti da će uz, prepoznatljivu borbenost i uz malo sportske sreće ostvariti povoljan razultat.

Utakmica između Tempa i Jahorine igra se u subotu 11. novembra u Ražljevu sa početkom od 17,00 časova.

Meč će suditi Marko Marković iz Zvornika i Jelena Ristivojević iz Janje, a delegat-kontrolor biće Radovan Vračević iz Dervente.

Sedmo kolo, poslednje prvog dijela prvenstva obilježiće derbi meč u Loparama, a koplja će ukrstiti, dvije prvpolasirane ekipe koje su pokazale najviše, odbojkaši Majevice i Ljubinja.

U dosadašnjem dijelu sezone silno pojčan liderski sastav iz Lopara bio je ubjedljiv. Upisali su svih šest pobjeda uz to rivalima su prepustili samo set i prvi su na tabeli sa maksimalnih 18. bodova, dva više u odnsu na Ljubinje. Puleni trenera Dalibora Mićića, prekaljeni premijerligaški igrači Nemanja Tomić, Mirza Kambić Dušan Kuzmanović, Jovo Bjelović, Džemil Jelašković sa ostalim pokušaće da taj niz nastave i na kraju ligaškog dijela sa prvog mjesta krenu u plej of ka šampionskoj tituli i Premijer ligi i ostvare zacrtane ciljeve, plasman u klupsku elitu BH odbojke.

Ljubinje je grad odbojke, u prvenstvo su ušli bez šest igrača i gotovo sigurno igraće plej of i u toj igri vide i svoju priliku za najviši plasman. Mladi izabranici Srđana Miloševića, Nemanja Pecelj, Aleksandar Samardžić, Ilija Krunić, Mihailo Brborić i ostali sa mnogo nade putuju u Lopare. Mladost, želja za dokazovanjem su aduti Ljubinjaca uz to ako se poslože i sve kockice tražiće priliku da iznenade favorizovanog domaćina. Očekuje se odbojkaška poslastica te sa nestrpljenjem ljubitelji sporta iz Lopara, a posebno odbojke očekuju spetakl u sali SŠC "Vuk Karadžić".

Utakmica između Majevice i Ljubinja igra se u subotu 11. novembra u Loparama sa početkom od 19,00 časova.

Uzbuđenja i neizvijesnosti neće nedostajani ni mečevima Crvena Zvijezda - Gradiška i Drina - Palagićevo te slijedi uzbudljivo kolo.

 

OK Jahorina


14 .kolo Prva liga RS
Pelagićevo 3 : 0 Drina
Jahorina 2 : 3 Tempo
Gradiška 3 : 0 Crvena zvijezda
Ljubinje Bankom 0 : 3 Majevica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Majevica 14 14 0 41
2 Drina 14 9 5 28
3 Ljubinje Bankom 14 9 5 28
4 Gradiška 14 7 7 23
5 Pelagićevo 14 8 6 21
6 Crvena zvijezda 14 3 11 11
7 Tempo 14 4 10 10
8 Jahorina 14 2 12 6