XS
SM
MD
LG
01.02.2018 Administrator DC

Prosinečki zadovoljan nakon poraza

Bosna i Hercegovina poražena je noćas od reprezentacije Meksika rezultatom 1:0. Po završetku susreta svoj osvrt na utakmicu dao je i selektor Robert Prosinečki.

'Mislim da su momci dali sve od sebe. Igrali smo protiv reprezentacije Meksika koja je učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji i sigurno se radi o izuzetno kvalitetnoj reprezentaciji. Prvo poluvrijeme smo odigrali stvarno dobro. Tri poluvremena na ovoj turneji smo odigrali vrlo dobro. Drugi dio protiv Meksika nas je stigao umor. Sve u svemu mogu biti zadovoljan svim prikazanim. Borba, trka, zalaganje je bilo na nivou.'

Na konkretno pitanje da li su ove dvije utakmice pomogle njemu i saradnicima da vidi nešto novo selektor Prosinečki je rekao slijedeće:

'Vidio sam dosta toga. Mislim da ima kvalitete, dolaze mlađi igrači koji su sigurno budućnost ove selekcije i mislim da ih ima koji će vrlo brzo biti u A reprezentaciji. Moram pohvaliti Šehića i Pirića, Medunjanina koji je igrao prvi put stopera, ali u globalu moram biti zadovoljan. Dobili smo Menala koji je bio sjajan protiv Amerike, tako da sam izuzetno zadovoljan svime što smo vidjeli na ove dvije utakmice', rekao je na kraju Prosinečki.