XS
SM
MD
LG

Derventa ostaje prijatelj biciklističke trke Beograd – Banjaluka

Biciklistički karavan 12. trke “Breograd – Banjaluka” i ove godine proći će kroz Derventu, dogovoreno je na sastanku načelnika opštine Milorada Simića i direktora trke Vladimira Kuvalje.

Simić je naglasio da mu je drago što će stanovnici grada na Ukrini imati priliku da vide neke od najboljih biciklista svijeta i što jedna od najrazvijenijih opština u Republici Srpskoj može da pomogne organizaciju trke.

– Ovakve događaje podržavamo sa zadovoljstvom. Nije mala stvar kada kroz vaš grad prođe 150 biciklista i još nekoliko stotina ljudi u pratnji. Želimo da se Derventa razvija u svakom smislu, a ovo je odlična prilika za turističku promociju. Čestitam organizatoru ulazak u prvu kategoriju i vjerujem da će kao i svake godine trka biti na visokom nivou– rekao je Simić.

Kuvalja se zahvalio načelniku Simiću i istakao da je i onako odlična saradnja sada podignuta na viši nivo.

Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” na programu je 28. i 29. aprila i po prvi put biće etapna. Start prve etape je u Beogradu, a cilj u Bijeljini ili Brčkom, dok će drugi dan caravan startovati u Tesliću, te preko Tešnja, Doboja, Dervente, Prnjavora i Laktaša stići do Banjaluke