XS
SM
MD
LG

Skrojen poraz Krojačima

Sa dva boda zaostatka u odnosu na lidera i najvećeg konkurenta u trci za titulom i plasmanom u Premijer ligu BiH Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići fudbaleri Rudar Prijedora startuju u Ligi za prvaka. Prvu utakmicu u plej-ofu “rudari” će odigrati danas protiv Tekstilac Korta iz Dervente sa samo jednim ciljem da stignu do nove pobede i tri boda.

-Dobra je okolnost što je žreb hteo da u Ligi za prvaka startujemo sa dve domaće utakmice jer nam posle Dervenćana u goste dolazi zvornička Drina, a onda nas čeka derbi protiv Zvijezde-09. Ne želimo da preskačemo obaveze, sve misli su nam usmerene ka susretu sa Tekstilac Kortom u kojem nemamo izbora ako želimo, a želimo, da ostanemo u trci za prvim mestom i povratkom u elitu BiH. Mislim da smo kvalitetniji od subotnjeg rivala koji je u Prijedoru uvek igrao kvalitetno i ostvarivao dobre rezultate, tako da moramo da budemo oprezni – rekao je štoper Rudar Prijedora Nemanja Pekija.

Pred utakmicu u ekipu je vraćen posle suspenzije Nemanja Vejnović, a u četvrtak je zasedao i Upravni odbor kluba na kojem je prihvaćen izveštaj šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca. Takođe, usvojeno je da bi u naredne tri utakmice trebalo da se osvoji sedam bodova kako bi se nastavila trka za postavljenim ciljem.

Kako smo uspeli da saznamo ocenjeno je da se aktivnost po pitanju proslave jubileja 90. rođendana kluba odvija po planu i programu i da se pripremaju prijateljske utakmice sa srpskim velikanima Crvenom zvezdom, Partizanom i Vojvodinom, kao i priprema Svečane akademije kluba, odnosno izdavanje monografije.


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36