XS
SM
MD
LG

Sreća uz Radnik

MODRIČA – Radnik je pobedio istim onim rezultatom kakvim je slavila Alfa Modriča u prvoj utakmici (3:2), ali je do svog devetog finala Kupa Republike Srpske stigao tako što ga je poslužila sreća prilikom izvođenja penala.

Obećanja domaćina da će se domoći svoje četvrte završnice u najmasovnijem klupskom takmičenju Srpske ostala su neostvarena želja, nedosanjan san.

A sve je kao iz bajke krenulo za Modričane. Alem Merajić je u 25.minutu sapleo Darija Purića, a Dario Damjanović sa „bele tačke“ donosi veliko slavlje.

Ipak, ono je kratko potrajalo. Naime, Domagoj Franić je sa blizu 40 metara šutirao topovski i matirao nemoćnog Bojana Tripića. Potom je domaćin „pucao“ po bokovima, srljao iz greške u grešku, a Aleksandar Glišić je to kaznio sa dva pogotka. Onda su Semberci uputili još nekoliko udaraca ka golu, neki su bili neprecizni, neke je zaustavio Tripić. Na drugoj strani su Ratko Dudić, pa Mitar Trifković i Danijel Zlatković šutirali odlično, ali je Branislav Ružić još bolje odbranio.

Ipak, u 76.minutu iskusni Damjanović centrira sa leve strane, Neđo Šuka kratko reaguje, a Zlatković glavom šalje loptu u mrežu.

U „rulet“ seriji svi izvođači su bili precizni, ali je Marko Tadić bio tragičar za domaće. Umesto protivničke mreže pogodio je stativu i snovi su se raspršili.

Radnik je premijerligaš, veći klub u ovom trenutku, a sreća je oduvek pratila velike i hrabre.

Modričani su sa terena ispraćeni salvama aplauza..

Alfa Modriča – Radnik 2:3 (1:2)

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 1.000. Sudija: Aleksandar Njegomirović(Prnjavor) . Strelci: Damjanović u 25.(11 m) i Zlatković u 76.minutu za Alfa Modriču, a Franić u 32., Glišić u 37.i 50.minutu za Radnik. Strelci sa penala: Zlatković, Šuka, Lukić(Alfa Modriča), dok je Tadić pogodio stativu, a Martinović, Glišić, Vasić, Đurić i Franić za Radnik. Žuti kartoni: Lukić, N.Prljeta, R.Prljeta(Alfa Modriča), Merajić, Srećković(Radnik).

ALFA MODRIČA: Tripić , Dudić (od 89.min.Lazareski ), Purić (od 67.min.Zlatković ), N.Prljeta , Šuka , Kojić , Lukić , R.Prljeta , Damjanović , Tadić , M.Ilić (od 57.min.Trifković).

RADNIK: Ružić ,  Franić , Martinović , Beširević (od 72.min.Stojanović ), Vasić , Srećković , Zec , Bradonjić (od 51.min.Hadžić ), Glišić , Đurić , Merajić (od 51.min.Peco ).

Igrač utakmice: Aleksandar Glišić(Radnik) .