XS
SM
MD
LG

Desetkovani u Gabelu

U pretposlednjem prvenstvenom kolu, u utakmici bez takmičarskog značaja koja će se igrati samo za prestiž, fudbaleri Borca danas (17 časova) gostuju u Gabeli kod GOŠK-a koji će takođe iduće sezone igrati u premijerligaškom karavanu.

Trener Banjalučana Darko Vojvodić ima velikih problema sa povredama igrača pred gostovanje u Hercegovini.

–U Gabelu idemo bukvalno jedva “skrpljeni”. Zbog povreda neće igrati Branko Ojdanić, Vladan Danilović, Miloš Žeravica, Neven Bunić, Dejan Glišić, Stefan i Siniša Dujaković. Ekipa koja izađe na teren daće sve od sebe iako nemamo rezultatski imperativ. Očekujem bolju partiju nego u Vitezu. Sreća je da smo obezbedili opstanak pa ne strepimo – rekao je trener crveno-plavih Darko Vojvodić.

Dodatni problem za šefa struke Borca je i izostanak Mladena Veselinovića, koji ima problem s kartoni ma. Prekomandom pomoćnog trenera Marka Maksimovića na poziciju sportskog direktora ostalo je upra žnjeno mesto u stručnom štabu. Ideja Darka Vojvodića je da ga popune bivši asovi kluba Oliver Jandrić i Boris Raspudić. Prvi je bio sportski direktor u klubu, a radio je i kao pomoćnik, ima iskustvo, dok je Raspudić i dalje aktivni igrač u Kozari iz Gradiške.

-Ne ulazim u to šta je bilo pre mog dolaska, ali biću iskren, Raspudić nije trebalo ni da ide iz Borca. To je greška kluba, da sam ja bio tu, ne bih se to desilo. Voleo bih da se vrate i on i Jandrić. Lično ću s njima popričati, ovih dana – naglasio je Vojvodić.

Jedan od retkih spremnih igrača je iskusni vezista Aleksandar Radulović:

-U Gabeli ćemo odigrati pošteno kao i do sada. Želimo da u pobedničkom raspoloženju odemo na odmor.

 


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15