XS
SM
MD
LG

Žerić utegao mašinu

Pala je i Drina u Zvorniku (2:1), “rudari” Nedžada Žerića “melju” rivale u finišu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, a i sa trećeg uzastopnog gostovanja, nimalo ugodnog niti blizog, na koje su otputovali na dan utakmice, vratili su se pobednički. Tako su “rudari”, otkako ih je preuzo Žerić, nanizali četiri uzastopne pobede Slavija (4:0), Podrinje (4:0), Tekstilac Kort (2:1) i Drina (2:1), plus trijumf u Kupu Grada Prijedora protiv ekipe Brzi iz Busnova (4:1). Nema šta, Žerić je zaista “utegao” rudarsku mašinu.

Prijedorčani se nalaze u pobedničkom zamahu i prava je šteta što je ranije, pre dolaska Nedžada Žerića, propuštena velika prilika za ozbiljniju trku sa Zvijezdom-09 za titulom i palsmanom u Premijer ligu BiH, kada je i stvoren deficit od sedam bodova. Ipak, u taboru Rudar Prijedora se ne predaju.

-Borićemo se, sve dok postoji i minimalna nada, pogotovo što nas sada čeka i derbi kod kuće sa Zvijezdom-09. U Zvorniku smo odigrali jako kvalitetno, organizovano i disciplinovano, na vre me postigli golove i stečenu prednost uspeli da odbranimo ozbiljnošću i velikim zalaganjem. Drago mi je zbog pobede u Zvorniku koju smo zabeležili na 90. rođendan kluba, osvojili tri veli ka boda i na taj način dali svoj doprinos i uveličali jubilej s kojims e samo retki mogu pohvali ti. Susretom u Zvorniku smo zaokružili smo tri teška gostovanja u proteklih desetak dana jer smo više vremena proveli u autobusu nego što smo trenirali. Želeo bih da pohvalim igra če koji su uprkos svim teškoćama dali maksimum i bili u sjajnoj formi – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Prvi pogodak postigao je Ognjen Jaćimović već u desetom minutu susreta, a u 15. bilo je 2:0 jer je prvi strelac lige Demir Jakupović udvostručio prednost, što je bilo nedostižno za Zvorničane u preostalih 75 minuta igre.

-Važno je da smo pobedili i napravili dobar uvod za derbi sa Zvijezdom-09. U toj utakmici želi mo da pokažemo da smo bolji, kvalitetniji i jači od Bijeljinaca, da imamo snažniji tim od njihovog. Drina je već u našoj arhivi – rekao je Ognjen Jaćimović.

Igračima i stručnom štabu čestitke je uputio i član uprave “rudara” Stojan Janjetović:

-Svaka čast momcima, dali su sve od sebe i pobedili na veliki dan za naš klub, kada je proslavljao 90. rođendan. Srećan sam zbog pobedničkog niza i odlične takmičarske forme i želim da finiš prvenstva bude u tom ritmu.

 Derbi sudi Petrović

Internacionalac sa FIFA znakom iz Banjaluke Dragan Petrović sudiće derbi 30. kola prvenstva Republike Srpske u Prijedoru između Rudar Prijedora i Zvijezde-09. Taj meč je na programu u subotu, 26. maja sa početkom u 17.30 časova, a pomagaće mu Radislav Kačavenda iz Gradiške i Modričanin Bojan Maksimović, dok će četvrti arbitar biti takođe Banjalučanin Milan Docić.

Posmatrač suđenja je Goran Muharemović iz Istočnog Sarajeva, a delegat FSRS njegov sugrađanin Dragomir Đajić.


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36