XS
SM
MD
LG

Sigurni Mrkonjićani

MRKONJIĆ GRAD-Fudbaleri mrkonjićke Slobode oprostili su se od svojih navijača pobjedom u 9.kolu Lige za opstanak.Mrkonjićani su zasluženo slavili, a da su domaći napadači bili malo prisebniji mogli su zabilježiti još ubjedljiviju pobjedu.Ovom pobjedom fudbaleri Slobode potvrdili su ostanak u Prvoj ligi.

Sloboda je povela u 23 minutu golom Miloša Crnomarkovića.Korner je izveo Želimir Đukerić a šteopre tima sa „Luka“ glavom matirao Avramovića.Nakon dvedestet minuta Mrkonjićani povisuju na 2:0.Strijelac je Saša Stjepić.Đukerić je ubacio loptu u petarac gostiju, Lazendi glavom vratio a iskusni Saša Stjepić sa dva metra ugurao lotu u mrežu Sutjeske.

Prvo su zaprijetili gosti u šestom minutu preko Nikole Mojović, ali je loše šutirao.Uzvratio je Prović u 10 minutu, ali njegovo prodor i ubacivanje domaći napadači nisu materijalizovali.

Dobra kacija Slobode u 37 minutu.Đukerić je proigrao Perovića koji sa petnestak metara šutira prko gola.Minut prije kraja poluvremena zaprijetio je Rašović, ali je njegov šut završio preko gola Slobode.U poslednjem minutu prvog poluvrema najbolja akcija domaćeg tima.Perović je uposlio Stjepića koji šutira a lopta se odbija od golmana.“Otpadak“ loptu niko od omaćih napadača ne uspijeva da pošalje u praznu mrežu.

    U drugom poluvremeu druga slika na terenu.Fudbleri Slobode svjesno su prepoustili sredinu terena gostima i brzim kontranapadima ugrožavali gol Avramovića.U 55 minutu dobra akcija Đukerića i Perovića, koji šutira sa petnestak metara preko gola.U 59 minutu Nikola Mojović je iz slobodnog udarca šutirao, a Kovačević pokazao zašto je treći golman Sarajeva( na privremenoj pozajmici u Mrkonjić Gradu).

Domaći fudblaeri ozbiljno su zaprijetili u 72 i 75 minutu.Savanović je iedalno uposlio Perovića, koji nije nabolje primio loptu i prilika je otišla u nepovrat.Pitanje pobjednika mogao je u 79 minutu da rješi Miloš Perović.Stjepić ga je odlično uposlio, ali napadač Slobode šutirao preko gola.

Isti tanedm i Savanović su na sceni u 85 minutu, ali Perović idealo asistenciju Stepića ne prertvara u gol.Jedinu ozbiljniju priliku u drugom poluvremenu gosti su imali u završnci meča, kada je Marako Ivanović loše zahvatio loptu i šutirao pored gola.

Mihajlo Savanović brzonog napadač Slobode par minuta prije kraja meča zardio je ozbiljnu povredu, najverovatnije članaka.On je u pokušaju da prihvati jednu loptu „proklizao“ i ostao da leži na zemlji.To je za njega očito kraj nastupa u ovoj sezoni.Treba mu odati priznanje da je i pored povrede zgloba u prethodnog meča, sisnuo zube i pružio odličnu patiju.

Pomoćni trener Slobode Milorad Glamočak zadovoljan je pobedjom svoje ekipe i osvajanjem tri važna boda.

 -Važna pobjeda.Sutjeska se kao i do sada pokazala kao dobar prtivnik.Oni su više imali loptu u posjedu, ali mi smo se orjentisali na brze kontre i polukontre i ozbiljno ugrožavali njihov gol.To je nam dalo rezultat i iz dva prekida dali smo dva gola, zasluženo pobjedili i osvojili tri važna boda-kaže Glamočak.

 Šef stručnog štaba Sutjeske Miljan Radanović nije zadovoljan igrom svoje ekipe.

-Čestitam ekipi Slobode na zasluženoj pobjedi.Oni su više želeli pobjedu i zasluženo osvojili tri boda.Mi smo pokušavali da imamo incijativu, ali ništa konkretno nismo uradili.Za devedeset minuta nismo napravili ni jednu ozbiljniju šansu.Nedostajala su nam dva, tri fudbalaera u odbarani pa smo morali promjeniti formaciju u kojoj smo igrali tokom šampionata.To nas je koštalo, pa smo primili dva gola iz prekida- rekao je Radanović.

Sloboda u poslednjem kolu gostuje Napredku, a Sutjeska će ugostiti ekipu Kozare.

 

Sloboda - Sutjeska

Sloboda - Sutjeska


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27