XS
SM
MD
LG

Srpkinje protiv SAD obezbijedile završni turnir LIge nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Argentini selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 (30:28, 23:25, 25:20, 25:20) u prvom meču petog vikenda Lige nacija.

 

Foto: volleyball.world

 

Evropske šampionke stigle su do pobjede vrijedne plasmana na završni turnir Lige nacija  i to bez Tijane Bošković i Brankice Mihajlović i Zorana Terzića na klupi. Prvi set je bio veoma neizvjestan, sa preokretima, a srpski tim je prvi iskoristio šansu da ga osvoji (30:28). U narednom su Amerikanke bile koncentrisanije u ključnim momentima i iskoristile su svoju priliku da dođu do izjednačenja (23:25). Ipak Milenković, Bjelica i Blagojević su sjajno predvodili napad Srbije  u naredna dva seta, Rašić i Stevanović su bile tu kada je bilo potrebno, a Živković ih je sjajno razigravala. Ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje ime pobjednika i tako su olimpijske vicešampionkeslavile sa 3:1.

Najefikasnija na meču bila je Hakli sa 26 poena, Akindarevo ja imala 11, Drus 10, a na drugoj strani Milenković 23, Bjelica 20, Blagojević 15. Naredni meč Srbija igra noćas u 01:40h protiv domaćina.