XS
SM
MD
LG

Obavljen žrijeb Evropskog prvenstva u džudou za kadete

Evropsko prvenstvo u džudu za kadete počinje danas u Sarajevo takmičenjem koje starta od 10 sati u Olimpijskoj dvorani „Juan Antonio Samaranch“, a žrijeb je obavljen juče u hotelu Holiday.

Dobrodošlicu svim takmičarima, trenerima, sudijama i članovima Evropske judo unije zaželio je predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine prof. dr. Branislav Crnogorac.

„Dragi sportisti, treneri i džudo prijatelji želim vam toplu dobrodošlicu uSarajevo. Džudo je najtrofejniji olimpijski sport u BiH i nastojat ćemo da tako i ostane“, kazao je prvi čovjek bh. džuda.

Poslije nekoliko velikih takmičenja, Evropska džudo unija  povjerila je organizaciju još jedne važne manife stacije bh savezu , što je samo potvrda koliko Džudo savez BiH dobro kotira u evropskom, ali i svjetskom džudu.Džudo savez BiH poznat je i dokazan kao dobar organizator, što će nastojati da bude i u budućnosti. U ovom sportu bh ima mnogo talenata, a od njih u budućnosti sigurno očekujemo dobre rezultate“, naglasio je Crnogorac.

Na EP-u bh ćepredstavljati  ukupno 20 takmičara.U muškoj konkurenciji to su: Filip Burić (-50kg), Nikola Moravac (-55), Igor Đurica (-60), Lav Divljan (-66), Darijan Faletar (-66), Ivan Jozeljić (-73), David Čečura (-81), Božidar Vučurević (-81), Srđan Ajvaz (-90) i Igor Vračar (+90).

Žensku reprezentaciju na čine: Gordana Ilić (-48), Ana Marija Franjić (-52), Mila Petrović (-52), Maja Bjelica (-57), Ema Brkanić (-57), Josipa Brvenik (-63), Džana Kovačević (-63), Anđela Jurić (-70), Hana Piralić (+70) i Vesna Vukoja (+70).

Bh selekcije predvodit će treneri Dejan Ćup i Hadis Ramić očekuju od bh. takmičara dobre rezultate, a nadaju se da neki od njih mogu doći i do odličja.

„Ovo Evropsko prvenstvo za nas je nešto veliko, a učešće na njemu za nas ima posebnu važnost. U našoj selekciji je nekoliko takmičara od kojih potajno očekujemo medalju, ali ne želimo isticati nikoga“, kazao je Ćup na  press konferenciji.

Baš kao i njegov kolega, tako i Hadis Ramić vjeruje u dobre rezultate reprezentativaca naše zemlje, iako je svjestan da će put do medalje biti posebno težak.

„Mi smo spremi za dobre rezultate, no za to je svi moraju biti spremni da ostave srce na tatamiju. Konkurencija je izuzetno jaka i neće biti lako“, istakao je Ramić.

Posebnu dobrodošlicu svim učesnicima EP-a zaželjela je najbolja sporta najbolja sportašica u BiH Larisa Cerić.

„Svim gostima želim da se osjećaju kao kod kuće i da naprave što bolje rezultate, dok bi našim reprezenta tivcima poručila da daju svoj maksimum jer svi znaju koliko su trenirali i koliko su radili. Sigurna sam da ukoliko se potrude mogu osvojiti jednu od medalja“, kazala je Larisa Cerića, promotor Evropsko prvenstva u džudu za kadete.

Prilikom žrijeba uže rukovodstvo Evropske džudo unije poesebno je istaknulo kako su pripreme protekle savršeno, te da od Džudo saveza Bosne i Hercegovine nisu ni očekivali ništa drugo.

Na kraju vrijedi spomenuti kako će na Evropskom prvenstvu u džudu za kadete učestvovat 42 zemlje i preko 450 takmičara, a ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za četvrtak u 16 sati.