XS
SM
MD
LG

Na Ilidži počeo seminar za VAR u Premijer ligi BiH

Detalj sa seminara na Ilidži FOTO: ustupljena fotografija

Na Ilidži je danas počeo seminar za uvođenje VAR tehnologije na utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i predsjednik „krovnog“ Saveza Vico Zeljković na društvenim mrežama.

-Kako je ranije i obećano danas je zvanično počela implementacija VAR sistema u BiH, a cilj je da ovaj sistem  bude u funkciji već od prvog kola naredne sezone Wwin lige. Danas je na Ilidži počeo prvi seminar na kome će FS BiH u saradnji sa FIFA instruktorima obučavati sudije i asistente suđenja za ipotrebu tehnologije, a seminaru prisustvuju i kontrolori suđenja. Obezbijedili smo najbolju opremu marke „Hawk-Eye“ koja je jedan od lidera u oblasti VAR tehnologije, a koju korist i FIFA i ta oprema je već nabavljena. Ovo je nakon terena sa hibridnom travom još jedan veliki projekat, koji ima za cilj da unaprijedi kvalitet fudbala i domaćih takmičenja. Sa VAR tehnologijom će sudijske greške sigurno biti smanjene na minimum – napisao je Vico Zeljković na  Fejbuk profilu.

Upravo je predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH najveći zagovornik uvođenja VAR tehnologije u Premijer ligu BiH.