XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Pljevaljčić presudio Slobodi

05.05.2018 SlaviÅ”a VukaÅ”inović

Novim trijumfom pred svojim navijačima fudbaleri Sutjeske su se udaljili iz opase zone i ulaze u mirnu zavrŔnicu doigravanja za opstanak u prvoligaŔkom karavanu RS.

Gosti iz Mrkonjić Grada su dugo odoljevali,Ā  ali su na kraju stadion pokraj Ćehotine Ā morali napustiti pogunte glave. Većim delom utakmice domaći igrači su imali jalovu inicijativu,Ā  dok se Sloboda uglavnom branila i pokuÅ”avala da brzim kontranapadima ugrozi domaći gol.

Iz prvog dela treba izdvojiti prilike Sekulovića u petom, dva minuta kasnije Drakula, kojiĀ  je ozbijlno zapretio i uĀ  petnasetom minutu . Hendikep za domaći tim se desio u 28. minutu kada se povredio jedan od najboljih igraÅ”a Fočaka, RaÅ”ević koji je morao napustiti igru,Ā  Å”to je otupilo i oÅ”tricu napada Sutjeske .

I u drugom delu Fočaci su imali laganu terensku inicijativu,Ā  ali ipak su prvi zapretili gosti u 59 .minutu kada je udarac Malinovića zavrÅ”ioĀ Ā pored desene stative domaćeg gola.

Potom je uzvratio Mojović u 62 .minutu kada je Å”utirao preko gola,vrlo dobru priliku nije realizovao Ā Danilović u 68. minutu.

I konačno u 81 .minutu usledila je Å”kolska akcija domaćeg tima, najbolji akter ovog meča Nikola Mojović je uposlio Lukića, mladi napadač Fočaka je prosledio do Mrguda,Ā  Ā koji je odlično asistirao Ognjenu Pljevaljčiću,Ā  a on je Ā smestio loptu iza leđa nemoćnog Kovačevića za minimalnu, ali potpuno zasluženu pobedu Sutjeske.

I LIGA RS U FUDBALU

SUTJESKA (F) - SLOBODA (MG) 1:0 (0:0)

Gradski stadion; Gledalaca.200.Sudija: Mladen Mirić (Bijeljina) . Strelac: Pljevaljčić u 81.minutu . Žuti kartoni:Drakul ,A.Ivanović (Sutjeska),Ā  Perović (Sloboda).

SutjeskaĀ  (F): Avramović , MrgudĀ  ,RaÅ”evićĀ (od 28. min.LukićĀ  ) , A.Ivanović Ā (od 90. min.V.Ivanović), MojovićĀ  ,Sekulović Ā ,M.Ivanović Ā (od 80. min.Radović), Drakul Ā ,Danilović Ā  ,Mihajlović Ā Ā ,Pljevaljčić Ā .

Sloboda (MG): Kovačević Ā ,Jekić Ā ,Topić Ā  ,Peno Ā (od 62. min.Perović), Savanović Ā Ā ,ĐukarićĀ  Ā  (od 85. min.Stamenković),Crnomarković Ā ,Gračanin Ā (od 62. min. Anđelić)Ā  ,Sladojević Ā Ā ,Malinović Ā  ,StijepićĀ  ,

Igrač utakmice:Nikola Mojović (Sutjeska)

Ā 

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske - Liga za opstanak Sutjeska Sloboda