XS
SM
MD
LG

3 : 0
1.set
25 : 18
2.set
25 : 16
3.set
28 : 26
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Mladost sačuvala Kup

17.03.2019 Čedo Matović

OdbojkaŔi brčanske Mladosti odbranili su pehar namijenjen pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine. Na zavrŔnom turniru u Brčkom danas su u finalu u savladali OK "Kakanj" sa maksimalnih 3:0 po setovima 25:18, 25:16 i 28:26. u meču koji je tajao 83. minuta.

Za ulazak u finale Mladost je u gradskom derbiju nadigrala Jedinstvo sa 3:0, a maksimalno su slavili i Kakanjci proriv Majevice iz Lopara.

Za najboljeg igrača turnira proglaÅ”en je Jovan Ćendić iz pobjedničke ekipe. Brčacima je ovo u nizu Å”esti pehar Kupa BiH, a uz to osvojili su i pet u prvenstvu te u dobrom raspoloženu i sa "pol pozicije" ulaze u plej of u odbrani Å”ampionskog pehara najbolje ekipe Premijer ligi BiH.

Dvorana "Gimnazije" Brčko

Delegat: Milenko Marić / Banja Luka
Prgvi sudija: Mirza BaÅ”ić / Lukavac
Drugi sudijsa: Nikola Kozić / Ljubinje

OK "Mladost" Brčko - OK "Kakanj" Kakanj 25:18, 25:16, 28:26

Mladost: libero Mlađan Lukić, libero Anto OrÅ”olić, Eldar Trakić, Jovan Ćendić, Radoslav Janjić, Almir Čolo, Azur Eminović, kapiten SaÅ”a Zimonjić, Tihomir Gajić, Andrija Divljan, NiÅ”a Tanić, Arman Čirić Trener Branko MiÅ”ić Pomoćni treneri Mirza Keserović i Damir Simikić

Kakanj: Muhamed Begić, NebojÅ”a Junuzović, Marko Milovanović, Muris Krivokapa, Armin Å ljivo, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, kapiten Armin Fejzović, libero Sejdin Mustafić, Armin Vehab Trener Almir Aganović Pomoćni trener Armin Fejzović

Narednog vikenda nastavljaju se odbojkaÅ”ka uzbuđenja prvim četvrtfinalnim mečevima plej ofa, doigravanje za prvaka, evo i parova:
Modriča (8) - Mladost (1),Ā 
Majevica (7) - Kakanj (2),Ā 
Radnik (6) - Domaljevac (3)
Jedinstvo (5) - Borac (4)

Ostalo Ostalo Kup BiH Mladost Kakanj 78
Jasss je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača