XS
SM
MD
LG

68 : 90
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Novi poraz Mladosti

18.04.2019 Tekst i foto: Slobodan Dakić

Mladost Mrkonjić grad - Spars Sarajevo

Košarkaši mrkonjićke Mladosti poraženi su u šestm kolu Lige za prvaka od Sparsa 90:68.Pobjeda gostiju je zaslužena, jer su tokom cijelog meča imali prednost.Pitanje pobjednika rješeno je još u prvoj četvrtnini koju su gosti dobili i  36:17.U tom periodu igre domaćim košarkašima ništa nije polazilo za rukom.S drige strane gosti su pogodili čak devet trojki od isto toliko pokušaja, a sam Hasandić je ubcio 16 poena.

U drugoj četvrtnini domaći trene Goran Sladojević „izvukao“ je iz rukava novi model odbrane što je uredilo plodom,.Pa su domaći košarkaši taj period igre dobili 15:10.Međutim, to je bilo sve što su uspijeli uraditi u ovom meču.Gosti znatno kvalitenija ekipa, u rostoru imaju  dvenets podjednako kvalitetnig igrača.

Treneru Mladosti Goran Sladojević teško je pao novi poraz njegove ekipe, koja u Ligi za prvaka nije osjetila slast pobjede šest kola.

-Teška utakmica za nas.Sparsi su kvalitetnija ekipa, a mi smo opet imali peh da smo u prvoj četvrtnini primili mnogo koševa i napravili minus od 19 poena.To je realno teško nulirati protiv ekipe kakva što su Sparsi.Istina uspijeli smo smanjiti zapstatak na deset poena, ali nismo mogli više- rekao je Sladojević koji i u ovom meču nije mogao da računa na Ivana Miškovića.

Trener gostiju Marko Trbić prezadovoljan je igrom i rezultatom svoje ekipe.

-Zasluženo smo pobjedili, jednu dobru ekipu.Sjano smo otvorili utakmicu.I u prvoj četvrtnini pogodili devet trojki što je rijetkost u jednoj prvenstvenoj utakmici.To je bilo presudno za našu pobjedu.Idemo dalje.Imamo skor od četri pobjede i dva poraza i jurimo što bolji plasman za završnicu prvenstva- rekao je Trbić.

U domaćem sastavu Gojko Sudžum postigao je 20, a kod gostiju sa 22 poena najefikasniji je bio Almir Hasandić.

Premijer liga Premijer liga Liga za prvaka Mladost Spars
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača