XS
SM
MD
LG

Budućnost VOLI Podgorica
31.03.2019 19:00
Cedevita Zagreb
87 : 72
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Budućnost izborila majstoricu

31.03.2019 Đ. Malešević

Košarkaši Budućnosti savladali su Cedevitu sa 87-72 i izborili su majstoricu u polufinalu ABA lige.

Od samoga starta vidjelo se da nas čeka velika borba. Na početku susreta bili su raspoloženi domaći igračoi. Nikolić i Šehović sa jedne te Ramljak sa druge strane. Kasnije su doprinos počeli davati i stranci a prvi period dobila je Cedevita sa 17-16. Na startu drugog perioda je viđena ogromna borba i velika doza energije sa obje strane. Cedevita je održavala prednost dugo zahvaljujući prije svih Stipanoviću. Međutim, u završnici prvog perioda razigrao se Gordić i Budućnost na odmor odlazi sa dva poena prednosti.

U prvom poluvremenu vidjeli smo po osam izgubljenih lopti. Cedevita je šutirala očajno za dva, samo 5/20. Međutim, dobro su šutirali za tri pa su bili u igri. Budućnost je dobro šutirala za dva i bolje su izgledali sa Gordićem u igri a Kolom na klupi. Na kraju im je Gordić i donio prednost na poluvremenu.

Budućnost je sjajno otvorila drugo poluvrijeme. Barović i Džekson igrali su sa dosta energije, Šehović pogodio bitnu trojku i Budućnost je došla do 9 poena prednosti. Uspjela je Cedevita zaigrati malo bolje ali nije mogla značajnije prići radi prilično loših napada. Iako se u završnici trećeg perioda Pulen razigrao, ritam u napadu našao je i Džekson pa je Budućnost sa +8 ušla u poslednji period.

Na početku poslednjeg perioda gledali smo šuterski obračun Gordića i Krušlina. Budućnost je održavala prednost a onda Gordić pravi nesportski. Tada Cedevita prilazi na -3. Međutim, Budućnost u tri napada zaredom pogađa trojke i odlaze ponovo na +10, iako je Gordić tada bio na klupi. Pokušavala je Cedevita da se vrati ponovo ali napadi su bili očajni kao i igra Kobsa. Na kraju su ostali i bez snage i Budućnost je došla do pobjede. 

Budućnost je sjajno šutirala u drugom poluvremenu. Šutirali su 8/15 za tri poena. Igrali su sa mnogo energije. Bili su sjajni na ofanzivnom skoku i imali su mnogo raspoloženih igrača. Sa druge strane, Cedeviti je falilo energije i falila je bolja igra Kobsa.

Budućnost je do pobjede predvodio Džekson sa 15 poena a Pulen je predvodio Cedevitu sa 18 poena.

Foto: ABA liga

Lige Srbije Lige Srbije ABA Liga - Play off Budućnost VOLI Cedevita
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača