XS
SM
MD
LG

1 : 4
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Modriča ostaje premijerligaš

23.05.2019 D. Vuksanović

Izborile opstanak: ŽFK Modriča

Na kraju utakmice u Srebreniku, fudbalerke Modriče slavile su opstanak u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

 

Ekipa Drage Svitlice je u posljednjoj utakmici u prvenstvu porazila domaću Gradinu rezultatom 1:4, pa će tako Modriča i naredne sezone igrati u društvu najboljih. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu.

Početak meča odlično je počeo za gostujući tim, jer su već dosli do prednosti u 16. minuti. Hasić je probila po lijevoj strani, veoma dobro šutirala, a na odbijenu loptu natračava Bitević i postiže pogodak za 0:1.

Novi gol stigao je u 30. minuti, Okanović je ispucala daleko loptu na Smilajnića, koja prima loptu, prolazi jednu igračicu Gradine i postiže pogodak za 0:2.

Devet minuta kasnije, Hasić je nakon jedne duge lopte dobro ispratila i postigla gol za ubjedljivo vodstvo Modriče od 0:3.

Potom je Gradina u 44. minuti smanjila rezultat nakon greške Stokić u odbrani, kiks štopera Modriče iskoristila je Kastrati i smanjila na 1:3.

Međutim već u sljedećem napadu gostujuća ekipa je postigla novi pogodak, slobodni udarac izvela je Bitević, na loptu natrčava Lazić i postavlja konačan rezultat ovog meča

. - Još sam pod utiskom, uradile smo nemoguće, ovjerile smo našu treću uzastopnu pobjedu i obezbjedile opstanak u najvišem rangu takmičenja. Vjerovala sam u svoju ekipu od početka, vjerovala da ćemo opstati u krugu najboljih, to smo i dokazale. Nakon onog šamara koji nam je Srebrenik zadao pobjedivši naš kući, mislim da nam je to bio smo loš dan i dovoljan motiv da izdržimo do kraja, od tada smo imale samo jedan cilj da se to ne smije ponoviti i evo dokazale smo. Drago mi je što smo uspijele da opstanemo u ligi, kaže Maja Simić, kapiten Modriče.

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽFK Modriča 1:4 (1:4).

Stadion: Gradski u Srebreniku. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor) i Milka Rokić (Gradiška). Žuti kartoni: Gradina (Hamzić), Modriča (Lazić).

Gradina: Avdić (od 17. Pezerović (od 49. Bekrić)), Oštraković, Buljubašić, Mujić, Hamzić, Ružić, Čorbić, Kastrati, Priganica, Hasić, Zolotić. Trener: Nermin Karić.

Modriča: Okanović, Mašić, Stokić (od 63. Simić), Smilajnić. Bitević, Milošević, Simić, Đ. Lazić, Hasić (od 80. Mustafagić), Pandžić, Stojanović (od 86. A. Lazić). Trener: Drago Svitlica.

Igračica utakmice: Adelisa Hasić (Modriča).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer ženska liga BiH - Liga za opstanak Gradina Modriča
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača
esmirbahtic je ocenio igrača