XS
SM
MD
LG

Hercegovačko finale futsal Kupa BiH

Čapljina

Odigrane su polufinalne utakmice Kupa BiH u futsalu , aktuelni prvak FC Mostar je je gostovao u Širokom Brijegu gdje je savladalo MNK Hercegovinu 9:2, za Mostarce golove su postigli Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Samir Gosto po 2, te Mario Aladžić, Adnan Kalajdić i Srđan Ćatić po jedan gol. 

Drugo polufinale se igralo u Čapljini između MNK Čapljine i GFC Sarajeva, Čapljinci su postigli još jedan veliki rezultat,  u utakmici preokreta protiv premijerligaša GFC Sarajeva. MNK Čapljina nastavlja oduševljavati sportsku. Plasirali su se u finale Kupa BiH. Čapljinci su u Graskoj dvorani  na svom parketu savladali favorizovanu ekipu GFC Sarajevo koje je u samom vrhu bh. futsala. 

To je bila utakmice preokreta u kojoj su slavili Čapljnici 3:2, već u 5. minuti Sarajevo je steklo prednost 0:1 golom Hodžića, u 20. minuti Jokić je povisio na 0:2. U 23. Pervan je smanjio prednost na  1:2 iz kaznenog udraca. Tri minute kasnije iskusni Mate Pehar je izjednačio na 2:2, samo minuti poslije ludnica u dvorani, Raguž je pogodio za 3:2 i plasman u finale Kupa BiH, a, to će biti hercegovačko finale FC Mostar SG – MNK Čapljina .