XS
SM
MD
LG

Biatlonci u italijanskom Ridnaunu

Aleksa Vuković

Biatlonci juniori nastupili su prethodnih dana na drugoj stanici IBU kupa za juniore u italijanskom Ridnaunu (Val Ridana). 

Vožene su po dvije trke sprinta u obje konkurencije, 10 km za muškarce i 7.5 kilometara za žene, te štafete.

Prvog dana sprinta, Aleksa Vuković je očekivano bio najbolje plasirani naš biatlonac na 62. mjestu sa vremenom 30:09.5, četiri minute sporije od pobjednika, Hrvata Matije Legovića. Boris Stanojević je vozio trku i završio na 111. mjestu, a Srđan Lalović je odmah iza njega ušao u cilj. Aleksandar Klačar je bio 130.  Kod djevojaka, Sara Skokić je bila 113, a a Iva Mačar i Lara Škipina su zauzele 118. i 119. mjesto.

Drugog dana sprinta, danas, Aleksa Vuković je završio na 68. mjestu sa vremenom 28:04.0, a za pobjednikom Leondarom Pfundom je zaostao tri i po minute. Boris Stanojević je došao kao 79. u cilj, Srđan Lalović je bio 103. a Aleksandar Klačar 124. Sara Skokić je završila kao 108. u konkurenciji djevojaka.

Između trka sprinta, vožene su štafete. U mješovitoj 4x6 BiH je zauzela 25. mjesto, a trčali su je Srđan Lalović, Boris Stanojević, Lara Škipina i Iva Mačar. U pojedinačnoj štafeti koju su činili Aleksa Vuković i Sara Skokić BiH je zauzela 22. mjesto, a vrijedi pomenuti da je u ovoj disciplini poslije duže vremena ostvaren plasman.