XS
SM
MD
LG

Otakazane trke u Lejk Luizu

Organizatori trke u kanadskom Lejk Luizu otkazali su sva takmičenja u muškoj konkurenciji u Svjetskom kupu zbog nedostatka snijega.
 Takmičenje je trebalo da bude održano 26. novembra, ali je Međunarodna skijaška fedaracija utvrdila da zbog visoke temperature staza neće biti spremna.

FIS testira kvalitet snijega na svakoj stazi deset dana prije trke, a uprkos naporu organizatora u Lejk Luizu, toplo vijeme je onemogućilo dovoljnu količinu snijega.

Tako je prvi put poslije pune tri decenije otkazana trka Svjetskog kupa u Lejk Luizu zbog problema sa snijegom, koji bi trebalo da bude domaćin spusta i superveleslaloma u ženskoj konkurenciji 2. decembra.

Proteklog vikenda skijaši i skijašice su se takmičili u finskom Leviju u slalomu, u ženskoj konkurenciji slavila je Amerikanka Mikaela Šifrin, a u muškoj Austrijanac Marcel Hiršer.

Naredno takmičenje je u američkom Kilingtonu gdje će se skijašice nadmetati u veleslalomu, dok će skijaši na snijeg početkom decembra u Biver Kriku gdje su na programu spust, superveleslalom i veleslalom.