XS
SM
MD
LG

Bratstvo sigurno do pobjede

Na bratunačkom Gradskom stadionu  juče  je odigrana utakmica Kupa Republike Srpske - regije Birač, između Bratstva, koje se takmiči u Regionalnoj ligi, grupa Istok,  i ekipe Poleta iz  Kravice, koja se takmiči u Područnoj ligi Semberija, Majevica, Birač - grupa Birač. Susret je završen pobjedom domaće ekipe, rezultatom 4:1.

Tokom cijelog susreta domaća ekipa je imala terensku inicijativu i igrala borbenije. Prvi gol je pao već u 23. minutu kada je Kuljanin poslao povratnu loptu u šesnaesterac gdje se odlično snašao Smajilović i sigurnim šutom pod prečku matirao čuvara mreže Vujadinovića. Samo osam minuta kasnije Pavlović je natrčao na odbijenu loptu i preciznim udarcem u donji lijevi ugao povećao vođstvo na 2:0. Gosti smanjuju rezultat na 2:1, u 36. minutu,  nakon što je sa bijele tačke siguran realizator bio Marinković. Mreže su mirovale sve do 50. minuta kada je kazneni udarac dosuđen i za ekipu Bratstva, a strijelac je bio Kuljanin. Konačni rezultat utakmice, 4:1 za Bratstvo, postavio je Smajilović u 60. minutu, kada je snažnim udarcem sa dvadesetak metara ponovo savladao Vujadinovića.

- Prvu kup utakmicu odigrali smo veoma dobro i sigurno, što pokazuje i rezultat.  Protivniku nijednog trenutka nismo dali nadu  da bilo šta očekuje od ovog susreta. Dok je u prvom poluvremenu na terenu bio prvi tim, trener je u drugom  dao šansu igračima koji imaju manju minutažu na prvenstvenim utakmicama, što je pokazalo da Bratstvo ima kvalitetan igrački kadar, - kazao je prvtimac bratunačke ekipe, Predrag Petrović.