XS
SM
MD
LG

Sokočanke uspješnije od Vlaseničanki

U 2. kolu Pionirske lige Republike Srpske odbojkašice vlaseničkog „Neta“ poražene su od sokolačkog „Glasinca“ rezultatom 0:3.

OK "Glasinac, Sokolac

Trener Vlaseničanki Tihomir Vlačić ističe da se  njegova  ekipa borila, ali bezuspješno.

-  Utakmica je počela fantastično. U prvom setu smo vodili smo sve 23. poena i onda se najednom rezultat okrenuo, krenuo nizbrdo i izgubili smo utakmicu. Igračice još uvijek nisu zrele, dolazi do iznenadnog pada u igri, ali to je razumljivo s obzirom da im je ovo tek druga sezona igranja. Protivnička ekipa je mnogo iskusnija i starija. Našu ekipu čine samo tri odbojkašice koje su 2003. godište, a ostale su mlađe. Nadam se da će u nastavku sezone djevojčice da se opuste i da krenu sa boljom igrom i pobjedama. U trećem kolu idemo u Han Pijesak. Njih smo prošle sedmice pobijedili u prijateljskoj utakmici, tako da  se nadamo uspjehu i u prvenstvenoj,  – kazao je Vlačić.

Radmila Marković, trener OK „Glasinac“, kaže da je pionirska liga put do prvog tima.

-  Utakmica je bila fina i interesantna. Bilo je lijepe i kvalitetne igre sa obje strane. Mi smo imali malo više sreće i pobijedili.  Sa Vlaseničankama smo i prošle godine bili u grupi, bile su mlađe i neiskusnije. Primjećuje se napredak u njihovoj igri i moram priznati da su nas danas namučile, mada je na kraju rezultat bio 0:3. "Net"  je kvalitetna i perspektivna ekipa i vjerujem da će u budućnosti biti uspješnije. Što se tiče moje ekipe, ovo je naša druga pobjeda u prvenstvu. U sljedećem kolu čekamo bijeljinski Libero i nadamo se da ćemo ponoviti uspjeh. U grupi je šest ekipa i biće dosta utakmica, što je za igračice dobro. Najbitnije je da djeca igraju, stiču iskustva i da otvaraju sebi put za prvi tim, - smatra Markovićeva.

OK "Net" - OK "Glasinac"

OK Net (Vlasenica) -  OK Glasinac (Sokolac) 0:3  (24:26, 12:25, 10:25)

Sportska sala SŠC „Milorad Vlačić“ u Vlasenici

Sudija: Dejana Mijić

OK Net: Ninić, Drakulić, Z.Mazić, A.Mazić, Nikolić, Maksimović, Mijić, Matić

Trener: Tihomir Vlačić

OK Glasinac: Bakmaz, Nikojčić, Škiljević, Zečević, Lalić, Podinić, Simić, Plakalović, Ašonja

Trener: Radmila Marković

OK "Net" - OK "Glasinac"