XS
SM
MD
LG

Vlasenički biciklisti uspješni na Prvenstvu Republike Srpske

Članovi vlaseničkog Biciklističkog kluba „KPL“  učestvovali su na Prvenstvu Republike Srpske u brdskom biciklizmu, koje je proteklog vikenda, u organizaciji Biciklističkog kluba „Summit“  održano u Banjoj Luci.

- U  kategoriji mlađih kadeta Nikola Gradinac  je osvojio zlatnu medalju, dok se  Boris Klještan, u juniorskoj konkurenciji,  okitio srebrom. Medalja je „za dlaku“ izbjegla Aleksandru Kovačeviću u seniorskoj kategoriji. S obzirom da je ovo takmičenje na kome učestvuju biciklisti iz cijele Republike, iz klubova sa dugogodišnjom tradicijom i odličnim uslovima  za treniranje, postigli smo izvanredan uspjeh.  Mi smo već prepoznatljivi u cijeloj državi, ne samo po svojim postignućima, već i po organizaciji dva državna prvenstva, od kojih je ono održano u julu ove godine na stazi Lijepa Ravan, u disciplini eliminator, prvi put organizovano na našim prostorima, - kaže Željko Lukić, predsjednik „KPL“.

Nikola Gradinac, prvak Republike Srpske u kategoriji mlađih kadeta

Lukić ističe da je Prvenstvom Republike Srpske za njih završena takmičarska sezona.

Boris Klještan, viceprvak Republike Srpske u kategoriji juniora

- Lijepo je sezonu završiti imajući prvaka i viceprvaka Republike Srpske u svome klubu, a moram istaći da smo u generalnom plasmanu na nivou Bosne i Hercegovine zauzeli ekipno četvrto mjesto u juniorskoj kategoriji, dok je Boris Klještan na odličnom šestom mjestu.  Sad nam ostaju pripreme za narednu sezonu i nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, i naravno, za nove uspjehe kojim u najpozitivnijem svjetlu predstavljamo, ne samo svoj klub, nego i svoj grad, - ističe predsjednik vlaseničkih biciklista.

Na Prvenstvu Republike Srpske učestvovala je petočlana ekipa Biciklističkog kluba KPL iz Vlasenice: takmičari Nikola Gradinac, Boris Klještan i Aleksandar Kovačević, i stručni tim koji su činili Željko Lukić i Pajisija Petrović.

 

Takmičarska ekipa Biciklističkog kluba "KPL" Vlasenica