XS
SM
MD
LG

Bratstvo u finišu do tri boda

Derbi  ekipa iz samog vrha tabele Regionalne lige, grupa Istok, Bratstva i Radničkog, završen je pobjedom lidera. Ekipa iz Bratunca je upisala tri važna boda, koja su ih i poslije 26. kola ostavila na čelu tabele.

Nevrijeme nije odložilo utakmicu koja se igrala na stadionu Kraj pruge u Karakaju. Uprkos jakoj kiši i vjetru, protivničke ekipe su u 17 sati izašle na teren. Radnički je veoma agresivno ušao u ovaj susret, sa oštrim  startovima od samog početka. Iako  je domaća ekipa Bratunčane  u prvih desetak minuta potpuno potisnula na njihovu stranu, gostujuća odbrana je bila na visini zadatka. U nastavku, Bratstvo uspijeva da nametne svoju igru i u 18. minutu Kuljanin progirava Sejfića koji sa 16 metara šalje loptu prema Petroviću, a on, snažnim udarcem  pod prečku, dovodi goste do prednosti. Iako je bilo još nekoliko šansi, rezultatom 0:1 završen je prvi dio susreta. Početak drugog poluvremena ponovo protiče u znaku domaće ekipe koja dominira i potiskuju Bratunčane u njihovih 16 metara. U 58. minutu, poslije slobodnog  udarca, Ivanović je bio najviši u skoku i  postiže glavom pogodak za izjednačenje. Deset minuta kasnije, nadmoćnost Radničkog je krunisana i drugim pogotkom, kada Jovičić šuta sa 20 metara, lopta pogađa jednog od odbrambenih igrača gostiju, mijenja smjer i završava iza leđa Stevanovića. Poslije vođstva, domaćin se povlači i počinje praviti bunker isped svog gola, što Bratstvo koristi, preuzima terensku incijativu i stvara izgledne prilike. Posljednjih desetak minuta meča bili su odlučujući. U 83. minutu  Kuljanin iz slobodnog udarca šalje loptu pod prečku i donosi  izjednačenje. Samo dva minuta kasnije, gosti kreću u novi napad, Petrović i Karić duplim pasom izigravaju odbranu domaćeg tima, a odlična akcija završava se  kada je najbolji strijelac Bratstva  lobovao golmana Radničkog za važnu pobjedu od 2:3.

Ekipa iz Bratunca smatra da je pobjeda potpuno zaslužena.

„Odigrali smo izuzetno tešku utakmicu. Znali smo da neće biti nimalo lako, ali ostvarili smo svolj cilj - upisali nova tri boda i zadržali se na čelu tabele. Želim da se zahvalim svojim saigračima na zalaganju i odličnoj partiji koju su pružili. Iako najmlađa ekipa u ligi, pokazali smo da smo izuzetno zreli za viši rang takmičenja. Nadam se da ćemo pobjedom nad direktnim rivalom, u narednom kolu,  riješiti pitanje prvaka i putnika u drugoligaško društvo“, kazao je Predrag Petrović, prvotimac Bratstva i strijelac prvog pogotka.

Radnički (Karakaj) - Bratstvo (Bratunac) 2:3 (0:1)

Stadion Kraj pruge

Gledalaca: 100

Sudija: Aleksandar Gavrić (Bijeljina)

Strijelci: 0:1 Petrović u 18, 1:1 Ivanović u 58, 2:1 Jovičić u 69, 2:2 Kuljanin u 83, 2:3 Karić u 85.

Žuti kartoni: Dedić, Džafić, Jeremić (Radnički), Karić, Petrović (Bratstvo)

Radnički: Stevanović, Jovičić, Hajduković (od 27. Dedić), Lukić, Jeremić, Ivanović, Đurđić (od 45. Suljić), Vasić, Ivanović (od 82. Pejić), Džilić, Džafić

Trener: Željko Nestorović

Bratstvo: Stevanović, Pavlović (od 72. Stanojević), Mijatović, Andrić, Petrović, Karić, Mićić, Kuljanin, Ilić, Sejfić, Smajlović (od 84. Džanić)

Trener: Miško Kosanić

FK Bratstvo, Bratunac