XS
SM
MD
LG

Milići trijumfovali u komšijskom derbiju

U komšijskom derbiju u Milićima, u trećem kolu Regionalne lige, grupa Istok, domaća ekipa je u teškoj, borbenoj, nervoznoj i napetoj utakmici, minimalnim rezultatom 1:0 savladala Birač iz Dervente.

Sam početak nije slutio da će utakmica biti puna naboja i nervoze. Od starta, pa sve do kaznenog udarca,  domaćini su potpuno kontrolisali igru i, u fer i sportskoj atmosferi, pokušavali da dođu do Ivanovićevog  gola. U 15. minutu,  nakon dobro iznesene lopte, Marinković je prima na 18 metara i ulazi u šesnaesterac gostiju, gdje ga Simić, u pokušaju da izbije loptu, sapliće, a sudija Petković pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Radovanović. Od tog trenutka dolazi do preokreta. Gosti, nezadovoljni dosuđenim kaznenim udarcem, velikom željom za pobjedom i ličnom satisfakcijom, nošeni bučnim navijanjem sa tribina, sve do kraja prvog dijela potpuno preuzimaju  kontrolu. Mnogobrojnim startovima, borbom za svaku loptu i svaki metar terena, gosti su polako preuzimali terensku incijativu, a  Milićani, iako se očekivao takav meč, izgledali su iznenađeno i dopuštali gostima dominaciju, bez ikakvog pokušaja da bilo šta promijene. Kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju,  Dervenćani  su  bili sve bliži golu domaćih, te nakon centaršuta Markovića sa lijeve strane i boksovanja Đorđića, nakon odbitka lopta dolazi do kapitena gostiju Đurića koji sa devet metara šutira,  ali golman Milića još jednom odlično brani i izbija loptu u korner. Iz tog kornera ponavlja se ista situacija, samo što Mičić izbija loptu na 16 metara,  na nju natrčava Đurić i šutira, lopta na putu ka golu pogađa 3-4 igrača i odbija se na pet  metara, gdje je spretniji i brži bio Skočo, koji ispred Bojanića izbija iz veoma izgledne prilike. Na odmor se odlazi bez promjene rezultata.  Izgleda da je trener Lalović imao šta reći svojim igračima,  jer domaća ekipa u  drugi dio ulazi dosta ozbiljnije, stabilnije i sigrunije. Da je kriza prošla dao je naslutiti Marinković kada dobar centaršut sa lijeve strane prima na grudi i volej udarcem pogađa prečku. Nedugo zatim, iz odlične akcije opet je u situaciji za postizanje gola Marinković, koji pogađa desnu stativu inače odličnog golmana Ivanovića. Iz tih šansi stabilnost domaće ekipe je rasla, a samim tim i posjed lopte kojim su kontrolisali utakmicu,  prepustivši gostima da jedino kroz kontranapade  pokušaju ugroziti Đorđića. Odličnu šansu za postizanje pogotka imao je  i Antunović koji, nakon odbijene lopte i centaršuta Jovanovića sa desne strane, dobrim lažnjakom vara igrača gostiju i jakim šutem po zemlji pogađa lijevu stativu gola Birča. Još u nekoliko navrata Milićani su imali polušanse i šuteve sa distance, ali je Ivanović dobro reagovao i spriječio da se rezultat promjeni. Skoro 40 minuta gostujuća ekipa nije  stvorila nijednu šansu, pa u samom finišu daju sve od sebe da pokušaju promijeniti rezultat,  ali i ti napadi su bili slabi i bezidejni. Nakon zvižduka sudije Petkovića, i pored velikih tenzija i borbe, igrači i članovi stručnog štaba obje ekipe  su sportski pružili jedni drugima ruke i čestitali na dobroj igri i dobroj utkakmici.

Milićani kažu da su utakmice sa Birčom specifične zbog međusobnog poznanstva svih igrača, a i velikog rivalstva ova dva kluba.

„Bila je ovo veoma promjenjljiva, neizvjesna i teška utakmica, ali kada se sve sabere, i kriza koja nas je pratila nakon postizanja gola, sve do kraja prvog poluvremena, mislim da je pobjeda sasvim zaslužena. Bilo je trenutaka gdje su gledaoci najmanje mogli da uživaju u fudbalu, a u takvoj situaciji mi smo se loše pokazali i pali u igri, ali na sreću u tom periodu nismo kažnjeni pogotkom. U drugo poluvrijeme smo ušli dosta ozbiljnije, svjesni da su gosti, što nošeni publikom koja im je bila više naklonjena, što samom željom da pokušaju dokažu da su bolji od nas, bili veoma ozbiljan protivnik kojeg nismo smjeli potcjeniti ni jednog trenutka. Zadovoljni smo pobjedom, ali ne i igrom koja je na trenutke izgledala nesigurno, tako da moramo i možemo mnogo bolje od ovoga. Malo je i neuspjeh iz prethodnog kola, prvi poraz u ovoj godini, loše uticao na atmosferu u čitavoj ekipi, tako da je pobjeda u ovom derbiju sigurno dobrodošla. Okrećemo se novoj sedmici i novoj utakmici, a do narednog derbija lična satisfakcija, ipak, pripada  nama“, kazao je Bojan Skočo, prvotimac Milića.

FK Milići

Milići – Birač (Derventa) 1:0 (1:0)

Stadion Supač polje

Gledalaca: 85

Sudija: Darko Petković (Brčko)

Strijelac: 1:0 Radovanović u 15. (KU)

Žuti kartoni: Radovanović (Milići), Ivanović, Borić, Đurić, Mišić, Zekić, Bojanić (Birač)

Milići: Đorđić, Jolović, Vidović, Ćirković, Ružičić, Jovanović, Marinković, Radovanović, Antunović, Skočo (od 76. Došić), Mičić

Trener: Ranko Lalović

Birač: Ivanović, Bojanić, Simić, Dragić, R.Đurić, Kandić, M.Đurić (od 72. Zekić), Mišić (od 73. Bajić), Borić, Golić, Marković (od 67. Skočo)

Trener: Radenko Borić


Sledeća vest
Goleada u Palama
Sloboda 2 : 2 OFK Trnovica
Mladost 5 : 4 Vlasenica
Partizan 5 : 1 Majevica
Lokomotiva 4 : 0 Podrinje
Milići 1 : 1 BSK Ledinci
OFK Šekovići 3 : 0 Rudar 1925
Čelopek 1 : 0 Jedinstvo
Omladinac 5 : 2 Birač
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Milići 30 16 10 4 58
2 OFK Šekovići 30 17 3 10 54
3 Rudar 1925 30 14 8 8 50
4 Sloboda 30 13 6 11 45
5 Vlasenica 30 13 6 11 45
6 OFK Trnovica 30 12 9 9 45
7 Podrinje 30 13 5 12 44
8 BSK Ledinci (-2) 30 14 3 13 43
9 Omladinac 30 12 6 12 42
10 Partizan 30 12 6 12 42
11 Jedinstvo 30 12 6 12 42
12 Čelopek 30 12 6 12 42
13 Mladost 30 13 3 14 42
14 Birač 30 12 5 13 41
15 Lokomotiva 30 9 4 17 31
16 Majevica (-2) 30 2 2 26 6